LLiNK

Rotterdam, 25 juli 2007


- PERSBERICHT-

Schuwe rovers en fleurige vlinders in LLiNK in Natura

Op de Utrechtse Heuvelrug, diep verscholen in het bos, woont een aantal dassenfamilies. De das is het grootste roofdier van Nederland, maar ook het meest schuwe. Bas Westerweel gaat rond de schemering proberen een glimp van deze rover op te vangen vanaf een uitkijkpost. De grote vuurvlinder laat zich een stuk makkelijker zien. Om dit prachtige oranje beestje op camera vast te leggen gaan we naar natuurgebied de Weerribben. Op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt krijgt de barones bezoek van iemand die een heel bijzonder kopje thee voor haar samenstelt. Je ziet het in LLiNK in Natura, zaterdag 28 juli om 19.00 op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt elke week speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en - filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,