Ingezonden persbericht


Schatgraven bij de ZeeVerse Vismarkt Wieringen!

Deze zomer staan er nog 3 zaterdagen in het teken van de kinderen. Aanstaande zaterdag, 28 juli, organiseert de ZeeVerse Vismarkt samen met de Rabobank (Wieringerland) wederom een RaboKids dagen.

Naast de clowns , die er elke Rabo Kidsdag zijn, is er dit weekend ook een springkussen aanwezig. Ook kunnen de kinderen dit weekend schatgraven, ga maar eens een kijkje nemen bij de grote kaart van Wieringen!

Daarnaast zijn er ook leerzame demonstraties en vertellingen hoe het vissersleven in elkaar steekt. Zo zullen er demonstraties garnalenpellen, nettenboeten en een kookdemonstratie worden gegeven.

De Kids kunnen op spelenderwijs ook zelf een vleugje van de geur van het vissermansleven opsnuiven middels een speurtocht. Bij de stand van de Rabobank kunnen zij een monsterboekje halen met daarin allerlei opdrachten die te maken hebben met de visserij. Dit monsterboekje is in samenwerking met het Productschap Vis gemaakt.

Buiten dat de Rabobank dit evenement sponsort, zijn ze ook aanwezig met een stand. Andere stands die deze dag op de ZeeVerse Vismarkt zich presenteren zijn de biologische groenteboer, de palingrokende broers Kay, de Wieringer garnalenkroketten, de ambachtelijke kaasboerderij, Zonnige Wijnen en de stichting Wonderlijk Wieringen.

De klant die op de ZeeVerse Vismarkt vis wil kopen, heeft op deze themadag weer een ruime keuze uit verrassende vissoorten en schaal- en scherpdieren van verse kwaliteit. De vis wordt aangeleverd door Wieringer vissers. Het schoonmaken van de vis zal wederom gebeuren door vissers en ex-vissers die de klant ook ter zijde zullen staan met tips en professionele uitleg over het bereiden van de vissoort.

Voor het schoonmaken van de vis vragen wij een kleine vergoeding, ¤ 0,75 per vissoort.

Voor de klant die na de inkoop nog even op de haven wil vertoeven, bestaat de mogelijkheid om de ingekochte vis op te laten slaan in de koelcel van de afslag.

De Zeeverse Vismarkt, die ondersteund wordt door de Wieringer vissers, de vele vrijwilligers,

vindt plaats van 9.00 uur tot 12.30 uur. De locatie is ook dit keer weer het grote witte gebouw van de visafslag op de kade van de Noorderhaven van Den Oever. E-mail adres: www.versevis.nl


---

Voor meer informatie kunt u bellen met persvoorlichtster Esmeralda Loos-Dekker, telefoon 06-55138548 of 0227515210

ZeeVerse Vismarkt Wieringen

Onderwerp: RaboKids dagen

1779 GT DEN OEVER

Telefoon: 0227-512510

e-mail: info@versevis.nl

www.versevis.nl