Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste Belgian Urban Golf Open in Maasmechelen Village

zaterdag 28 juli

Maasmechelen, juni 2007 ­ Op zaterdag 28 juli kan winkelend Nederland op een erg leuke manier kennis maken met de nieuwste trend op sportgebied: Urban Golf. Maasmechelen Village, het net over de Belgische grens gelegen sfeervol en chique outlet dorp, is een van de vier locaties waarop de 18-holes en 9-holes courses Urban Golf zijn uitgezet. Jong en oud kunnen meespelen - met èn zonder golfhandicap!

Maasmechelen Village, op een half uur rijden van Maastricht, is een voordelig outlet shopping paradijs met de grootste en beste modemerken met kortingen van 30 tot 60 procent. Een ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Onder de 150 kwaliteitskledingmerken zijn ook tal van bekende merken op het gebied van golfkleding, golfschoenen en accessoires: er zijn onder meer boetieks van Nike, Pringle of Scotland, McGregor, Sergio Tacchini, Oakley, Barbour, Bogner en Golfino. Niet zelden combineren golffans hun bezoek aan Maasmechelen Village met een bezoek aan een van de fraaie golfbanen in de omgeving. De Belgian Urban Golf Open op 28 juli is wat dit betreft een buitenkans: dan is Maasmechelen Village zelf onderdeel van een echte Urban Golf course!

Hoogtepunt
Vanuit Antwerpen heeft Urban Golf stormenderhand ook de rest van België veroverd. Urban Golf België (UGB) organiseert steeds meer evenementen met als absoluut hoogtepunt op 28 juli aanstaande het Belgian Urban Golf Open. De 18-holes en 9-holes golf courses, de golfinitiatie en urban golf voor de kids zijn op die dag verdeeld over Maasmechelen Village en de andere drie locaties van Maasmechelen Leisure Valley. (www.maasmechelenleisurevalley.be)

Online inschrijven
Urban Golf is veel informeler dan het traditionele golfen en vereist geen golfvaardigheidsbewijs (GVB). Het is veruit de leukste manier voor niet-golfers om kennis te maken met de sport. Deelname aan het Belgian Urban Golf Open op 28 juli in Maasmechelen Leisure Valley is zeer betaalbaar: het inschrijfgeld voor de 18-holes course bedraagt maar 10 euro en voor de 9-holes course maar 5 euro. Deelname aan de Urban Golf voor kids is zelfs gratis. Inschrijven kan op: www.urban-golf.be/bugo.htm.

Opkomende golfdiscipline
Urban golf is een sterk opkomende golfdiscipline met een lange traditie. In de Verenigde Staten en in verschillende Europese landen, waaronder ook Nederland, is de sport nu echt aan het doorbreken. Urban golfen verhoudt zich tot het klassieke golfen zoals snowboarden tot het klassieke skiën: het is licht rebels en informeel. Het spel wordt gespeeld met gewone golfstokken en met een iets zachtere en lichtere golfbal die luistert naar de naam 'almostGOLF'. Doel van elke 'hole' is niet het putten van het balletje, maar wel het raken van een target. Doelwitten kunnen zijn een standbeeld, afvalcontainer, zitbank, afvoerrooster of lantarenpaal. Gespeeld wordt in stadsparken, op pleinen, in straten, op industrie- of bedrijfsterreinen.

Maasmechelen Village is een chique, sfeervol Outlet dorp. De mode- en kostenbewuste shopper kan in de sfeervolle ambiance van dit Belgische winkelparadijs in de circa 100 mooie en stijlvolle boetieks interessante koopjes doen. Dit tegen prijzen die 30 tot 60% lager liggen. Zo vind je er kwalitatieve stukken uit de vorige collectie van ruim 150 topmerken. En: zomer is er zomer, winter is er winter, het aanbod loopt parallel met de seizoenen. Naast de boetieks zijn er trendy restaurants en bars, een informatiepunt, en een speeltuin voor de kinderen. Maasmechelen Village ligt op een half uurtje rijden van Maastricht, Luik en Hasselt ; het hart van een toeristische regio waar van alles is te doen. Of je nou met je moeder, een vriendin of met het hele gezin komt, het is een uitstekende bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg. Voor meer informatie zie: www.MaasmechelenVillage.nl