Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Strijd om DELA Trophy in Eindhoven

Wedstrijden Nederlands damesvolleybalteam tegen China in trek

Eindhoven, 12 juli 2007 - De twee wedstrijden die het Nederlands damesvolleybalteam eind juli speelt tegen China zijn in trek bij het publiek. Binnen een week nadat de publiciteit over deze wedstrijden op gang is gekomen, zijn er al 3000 kaarten besteld.

"Kennelijk realiseren mensen zich goed dat het unieke wedstrijden zijn. China is immers regerend Olympisch kampioen. Onze Oranjedames hebben daar de laatste maanden in internationale toernooien al tegen gespeeld en steeds verloren. Maar de laatste keer in Rusland, dat was de finale van de Boris Jeltsin Cup, was het verschil klein. Met een bomvol Indoor-Sportcentrum in Eindhoven krijgt het team een extra impuls en worden het zeer spannende wedstrijden. We hebben de toegang gratis gehouden om zoveel mogelijk mensen de kans te geven erbij te zijn. En kaarten bestellen kan nog want we hebben per wedstrijd plaats voor 4.500 mensen.", aldus Arjen Boonstoppel, manager topsport van de NeVoBo.

De wedstrijden tegen China gaan om het veroveren van de Dela Trophy. Deze wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar won Nederland deze trofee na zeer spannende wedstrijden tegen Cuba. Het strijdtoneel is op zaterdag 28 en zondag 29 juli in het Indoor-Sportcentrum in Eindhoven. Aanmelden om gratis de wedstrijden bij te wonen kan via www.roadtobeijing.nl. Naamgever van de trofee is uitvaartverzekaar en - verzorger DELA, dat de hoofdsponsor is van het Nederlands damesvolleybalteam.

Avital Selinger: "Eindhoven krijgt twee dagen topvolleybal voorgeschoteld" "De DELA Trophy is een prima gelegenheid om te kijken waar we als team staan op weg naar de World Grand Prix", aldus bondscoach Avital Selinger. "Niet alleen qua tegenstander, maar ook qua atmosfeer biedt de DELA Trophy ons een optimale voorbereiding. Eindhoven krijgt twee dagen topvolleybal voorgeschoteld." De Grand Prix is het meest prestigieuze toernooi op wereldniveau dat jaarlijks wordt gehouden. Het is van groot belang, gezien de mogelijkheid voor de volleybaldames om zich te handhaven of zelfs te verbeteren op de worldranking. Ook een hoge klassering bij het EK dat dit jaar in België, na de Grand Prix-wedstrijden, wordt afgewerkt is belangrijk voor een optimaal Olympisch kwalificatietraject. Selinger: "Zowel tijdens het EK als tijdens de DELA Trophy kunnen we de steun van het publiek dan ook goed gebruiken. Een volle bak in Eindhoven zou geweldig zijn. Onze filosofie blijft in ieder geval: winnen vanuit goed spel. Als dat ook tegen China lukt, zijn we meer dan tevreden."

////


Noot voor de redactie,