Ingezonden persbericht

Het derde benefietfestival Duimen voor Doel bewijst de levenskracht van het polderdorp met veel muziek.

Het mooie polderdorpje Doel wordt in zijn voortbestaan bedreigD door een oprukkende haven. Om het tij te keren willen we met "Duimen voor Doel" een positief en kleurrijk signaal geven, waarbij we muzieknoten inzetten tegen bulldozers.

De boodschap is kort en duidelijk: "Wie duimt voor Doel vraagt dat het mooie polderdorp verder kan blijven bestaan. Economische welvaart is belangrijk, maar respect voor eeuwenoude dorpen is dat ook. Wie duimt voor Doel doet daarmee een warme oproep aan de beleidsverantwoordelijken om te zoeken naar alternatieven."

Voor de derde keer op rij organiseren we daarom een bruisend festival, met muziek waar je goed gezind van wordt, met oog voor eerlijke producten en ecologie, en in een sfeer van kleinschaligheid en duurzaamheid. Want de boodschap reikt inderdaad verder dan Doel alleen: een andere wereld is mogelijk. Een wereld waarin het niet altijd groter - sneller - duurder hoeft te zijn.

.

EEN mIDDEL in de strijd VOOR HET BEHOUD VAN DOEL

Toen in de jaren '60 de dorpjes op de rechteroever plaats moesten maken voor de havenuitbreiding was Doel nog een toeristisch landbouw- en vissersdorpje. De haven lonkte wel al begerig naar de overkant. Het oorspronkelijke havenuitbreidingsplan in de jaren '60 omvatte heel het grondgebied tussen Schelde, expressweg en de dorpen Stekene en St-Gillis-Waas. Zo gek waren ze hier dat ze zelfs een luchthaven wilden aanleggen in de polder. Jarenlange strijd van burgers, politici, landbouwers en milieuverenigingen heeft deze plannen kunnen indijken. Een groot deel van de polder tussen Doel en Kallo werd vernietigd, maar Doel hield stand.

In 1995 doken de eerste plannen op voor het fameuze Deurganckdok. De bewoners werden aangepord, vaak op een zeer intimiderende manier, hun huizen aan de overheid te verkopen. Wie dat wilde, mocht blijven tot 2007 en de Vlaamse overheid garandeerde in te staan voor de leefbaarheid van het dorp. Van die garanties is niets in huis gekomen.

Het beleid rond Doel getuigt van weinig respect en visie. Verdere uitbreiding van de haven blijkt nu economisch niet haalbaar te zijn en sinds de schorsing van de 2de Gewestplanwijziging door het Arrest van de Raad van State van 30/07/2002 is Doel nog steeds woon- en landbouwgebied, zoals vastgelegd door het Gewestplan van 7/11/1978.

De overheid heeft er evenwel alles aan gedaan om de aangekochte gebouwen vrij te geven voor verval en plundering en besluit nu tot afbraak. Het gevolg is dat méér dan de helft van de woningen -die in der 'minne' aangekocht zijn door het Vlaams Gewest- met de grond gelijk zullen gemaakt worden. Deze politiek kan men geen opruimactie van krotten noemen, zoals men laat uitschijnen naar de buitenwereld. Dit is een ongekende kapitaalvernietiging van patrimonium en een flagrante inbreuk op menselijkheid en welvoegelijkheid. Alleen al om de huizen te verwerven is 40 miljoen E uitgegeven. En waartoe? Een nieuw dok komt er niet! Toch besliste op 23 maart 2007 de Vlaamse regering een 'uitdoofbeleid' te voeren inzake Doel.

Vele Doelenaars haakten onder druk van het overheidsgeweld af. .. Maar er blijft een belangrijke, nog altijd groeiende groep van bewoners (vandaag : 427 en nr. 428 is onderweg) die niet wil wijken. Daarnaast is er de blijvende solidariteit uit heel Vlaanderen zonder de welke Doel waarschijnlijk al definitief was verdwenen. We verwelkomen deze mensen tijdens de 33ste Scheldewijdings- en Doelse feesten en bieden hen ook een volwaardig muziekfestival.

Op 28 en 29 juli organiseren Doelenaars, onafhankelijken, gesteund door de bekendste folkclubs van het land ('t Ey, Heksenketel en 't Smiske) én muzikanten voor de derde maal een benefiet-muziekfestival onder de titel Duimen voor Doel. Meer dan 15 groepen en muzikanten hebben toegezegd om dit benefiet te steunen, en zullen optreden op de 2 podia in De Doolen of in de straten van het dorp. Perscontact (enkel voor journalisten, niet publiceren a.u.b.): Johan De Vriendt : 0479/990671 of oannes2@yahoo.co.uk PRAKTISCHE INFO

Wanneer: zaterdag 28 (vanaf 18u) en zondag 29 juli 2007 (vanaf 15u)

Waar: Festivalterrein De Doolen aan de Engelsesteenweg te Doel (gemeente Beveren). Op zondag ook in alle straten en op de Scheldedijk van het dorp.

Ticket: zaterdag: 5 euro; zondag: gratis. Enkel te koop aan de kassa.

Openbaar vervoer: Doel is bereikbaar per trein (via Antwerpen, Dendermonde of Gent) verbinding per bus aan de bushalte Sint-Niklaas of Antwerpen-Linkeroever en via de overzet Lillo-Doel (tot 19u)

Info: alle info over het programma en praktische gegevens op www.duimenvoordoel.org.

E-mail: info@duimenvoordoel.org

Verder ook nog dat weekeinde: Doelse Feesten, rommelmarkt, Scheldewijdingsmis en boot- en Scheldewijding, eten en drinken, fanfares, straatanimatie, poëzie, rondleidingen en nog veel meer . PROGRAMMA 3de DUIMEN VOOR DOEL - eco-benefietfestival

Zaterdag 28 juli 2007: (locatie: festivalterrein De Doolen)

18u00 Maskesmachine
vanaf 19u : Droombal met.

19u00 Medra
20u30 Madingma

22u00 Virus

23u30 Bombadil

01u00 jam

Zondag 29 juli 2007: (locatie festivalterrein De Doolen)

15u00 Spijkerhart
16u30 Country Feedback Club

18u00 Philip Masure & Helen Flaherty

19u30 Pan de Capazo
21u00 Roland & Vrienden

23u00 Belgian Plastics
00u00 DJ BOB


+ Scheldewijding (vanaf 14u) en Doelse feesten, muzikanten in straten van het dorp (The Shoes, Mama Jody, fanfares. ), ...

zaterdag: 5 euro.
Zondag: GRATIS!

De tickets zijn enkel beschikbaar aan de kassa.

HET ABC VAN DE GROEPEN

Belgian Plastics

Pieter en Jonas de Meester (Aedo en Magister) en Harald Bauweraerts (Embrun) hebben in de folkwereld zowat de status van jonge goden. Tomas De Smet en Roel Poriau (Think of One) hebben deze status in de rest van de wereld. We zijn benieuwd naar hun wervelende nederdaling in Doel.

Bombadil

Bombadil zag het levenslicht in maart 2006. Four-Fingere Fre en Zjang kennen elkaar al van bij het begin van Paddy Murphy's Wife, en samen hebben ze de Nazzer onderschept op de Gentse Feesten. Om mee te mogen doen bij Bombadil, moest de Zjang van de Fre zijn concertina uithalen. De Zjang is al sedert zijn eerste ontmoeting met dit instrument tot over zijn oren verliefd (op de concertina wel te verstaan) en de Fre vond het stilaan tijd om dit instrument op de voorgrond te zetten. Bombadil speelt verscheidene standaarddansen, aangevuld en afgewisseld met enkele minder courante dansen als polska, reel, plinn, onregelmatige walsen,... Het geheel wordt overgoten met een licht verteerbaar Iers sausje. Alhoewel de Zjang, de Nazzer en de Fre alledrie multi-instrumentalisten zijn, kiezen ze ervoor om in Bombadil slechts 1 instrument te beroeren. De zoektocht naar afwisseling gebeurt dus door middel van het arrangement.

Country Feedback Club

De Country Feedback Club is de groep rond singer-songwriter Guy Kennis. Rootsrock uit de Kempen oftewel akoestische rockmuziek die zich zonder schroom beweegt tussen de grenzen van rock, folk & country.

De songs van Country Feedback Club zijn dikwijls meerstemmig met harmonieuze samenzang, verpakt in herkenbare en pakkende melodieën. Hun muziek is geworteld in de jarenlange traditie van de rockmuziek maar toch actueel, fris, hoopvol en krachtig. Muziek die er toe doet! Het is puur toeval dat hun naam met een C begint, maar het maakt het wel gemakkelijker om ze te klasseren bij hun grote voorbeelden en invloeden, als daar zijn Crowded House, Counting Crows en Crosby, Stills, Nash & Young.

Omdat rurale rock quasi onuitspreekbaar bleek, gewagen ze zelf wel eens van plattelandsrock (The Jayhawks en The Band zijn dan ook nooit ver weg), volgens goede Kempense gewoonte hier en daar onderbroken door een streepje prikkeldraad.

DJ Bob (www.djbob.be)
Dj bob levert een gevarieerde muziekstijl met altijd weer dat alternatieve randje. In onvervalste new-tradition stijl zuigt hij je mee in een kolkende dj-set die bruist van energie en levensvreugde.

Zijn sets worden gekleurd door een feestelijke cocktail van Folk Rock(cross-over), Cajun, Zydeco, Keltische, Bretoense, Ierse en Schotse, Scandinavische, Feestfolk en Vlaamse Folk, Mestizo en Latin tunes, Worldbeats -en grooves, Jamaican vibes, 70/80/90 (disco, funk, new wave, punk, rock, e.a. Maar evenzeer karaktervolle deuntjes met een knipoog naar melancholie. Een breed gamma laverend tussen onbekend en daar brandt gelijk een lichtje. Dj bob beweegt en vervoert je. De ideale snelweg naar het betere feest!

Helen Flaherty (www.helenflaherty.be)
Helen Flaherty is van Schotse komaf en vooral bekend als het vocale en stralende middelpunt van de internationaal bekende band Shantalla. Omdat Helen behept is met een onbegrensde veelzijdigheid en ambitie slaat zij nu ook solo haar vleugels uit. Optreden is voor Helen als een levenselixer. Het podium is haar thuis en het publiek is haar vriendenkring. Haar optredens kenmerken zich dan ook door een hartelijk contact met het publiek.

Haar solodebuut 'OFT TIMES I'VE BEEN CHEERY' ligt inmiddels in de winkels en bevestigt haar talent en veelzijdigheid. Het resultaat is een mengeling van traditionele folk en meer eigentijds contemporary repertoire; zeer toegankelijk, zeer swingend, zeer ontroerend! Gerenommeerde muzikanten vergezellen haar op haar pad als solo-artieste. Wat te denken van Philip Masure op gitaar, Alan Burke op viool, Jackie Moran op percussie en Sylvain Barou op uilean pipes en. David Munnelly op accordeon.

Haar bijdrage aan Irish Unplugged als gastvocalist van de David Munnelly Band bewees eens te meer hoe zeer Helen op het podium thuishoort. Met haar charmante presentatie, aanstekelijke enthousiasme en vocale kwaliteiten weet zij iedere concertbezoeker voor zich te winnen. (www.mediatormedia.nl/pbmusicprom/artiesten/2005-6/bio/2005_HELENFLAHERTY.doc)

Madingma (www.madingma.be)

Twee broers vertrekken elk op ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van hun instrument en naar een speelbaar repertoire uit Europa. Onderweg ontmoeten ze elkaar geregeld en met plezier op jamsessies in de woonkamer, de kroeg of in de directe buurt van kleine en grote folkpodia. Je vindt de broers met hun speelgrage instrumenten overal waar er plaats is om wild of intiem te jammen. In oktober '99 woonde doedelzakmonster Carlos Núñez zo een jamsessie van het duo bij en nodigde hen prompt uit voor een gastoptreden tijdens zijn show in Brussel. Tijdens zijn toer door ons land in 2001 kregen Stefan en Diederik een vaste plaats in het optreden.

Diederik Timmermans: diatonische accordeon
Stefan Timmermans: blokfluiten, doedelzak en gaita gallega

Maskesmachien
Maskesmachine is a band of four girls and one guy. Their music is based on sounds of words; choreography also has an important part in their live shows. The band is closely related to Think of One. They also provided backing vocals on the first Naft cd. The music of Maskesmachine is folky, with a high input of humor and cuteness. The girls and guy are totally adorable, and so is their music and presentation.

Barbara Van Hoestenberghe (vocals, violin)
Liesbet Swings (vocals, ukelele)
Eva Van Deuren (vocals, percussion)
Eva Eriksson (vocals, accordeon)
. Dajo De Cauter (standing bass)

Medra (www.medra.be)
Een mix van old-time songs, square dance en Ierse dansmuziek

Medra, een groep uit het Antwerpse, bestaat uit Carl Boeckx, Lou Boeyens, Leo Lesire en Jef Fockaert. Carl begeleidde in vroegere tijden met gitaar de volksdansgroep "Gelmel" te Schoten, tijdens ondermeer enkele Internationale festivals in binnen- (Schoten) en buitenland. Daar kwam hij in aanraking met de Keltische muziek. Toen hij twee jaar geleden Lou Boeyens tegenkwam was de weg vrij. Lou is een oude rot die bij de Bleugrass groepen Rawhide en Brackisch- hill een lange carrière kende. Zijn vrolijke Amerikaanse Oldtime songs behelzen het halve repertoire van Medra. Leo Lesire, de bassist kwam er na zes maanden bij. Hij zingt tevens in een acapellagroep "Doemdoemzok". Na nog eens zes maanden kwam Jef Fockaert via een Internet oproep. Het klikte direct. Hij beheerst meerdere instrumenten waaronder de mondharmonica, 5-string banjo, mandoline, en tenorbanjo. De naam van de groep komt van toen ze nog " met drie" waren en een naam moesten verzinnen die een beetje Keltisch aandoet zonder hun Antwerpse roots te negeren. In het Aantwaarps klinkt het dus als " Medra".

Pan de Capazo

Pan de Capazo is een ongeslepen Gallicisch-Spaanse diamant en dat willen ze zo houden. Voor hen primeert de kracht van de muziek, de traditie en het spelplezier. Hun favoriete werkplek is niet de cleane studio, maar de straten en café's, metro's en parken, feesten en danspartijen, de magie van het onverwachte. Deze filosofie resulteert in muziek van een zelden geziene energie, een unieke mengeling van traditie en humor, van power en de liefde voor al het goede dat het leven biedt. Hun muziek heeft iets middeleeuws, maar vooral iets unieks. Wij hadden zoiets nog nooit gezien of gehoord, en ze werden dè revelatie van de eerste festivaleditie. We zijn blij dat we hen dit jaar opnieuw kunnen aankondigen. Anton, Carlos, Fernando, Hector en Ramon zijn samen Pan de Capazo.

Philip Masure (masure.folk.be)
Although Philip plays a number of instruments, he is mostly known as a guitar player. He has specialised in open-tuning (DADGAD) and has played with a number of well-known bands including Orion, Lais, Carlene Anglim (winner of the BBC2 Young Tradition Award), Mugar, Ambrozijn, The VRT-orcherstra, the Liverpool based band Garva, ... Currently he is a member of Urban Trad (who came 2nd in the Eurovision in 2003) and performs with his own bands Comas (Irish traditional music) and Floes (Flemish folk).

He also has a trio with David Munnelly (ex De Dannan) and Helen Flaherty (ex Shantalla). Philip is also in great demand as a guitar teacher, and has been giving workshops all over Europe (Ireland, Brittany, Belgium, Holland, France, Denmark,...).

He also does a lot of studio work and is often asked as a producer.

Roland (http://users.pandora.be/vanslycken/roland) Wie in België of in het verre oosten woont en Roland nu nog niet kent, heeft ofwel geen greintje blues in zijn/haar lijf, ofwel absoluut geen idee wat er in de muziekwereld borrelt. Sinds de jaren '70 staat Roland synoniem voor het betere blueswerk in deze lage landen. Zij het solo, gezeten op een bierbak, met enkel een oude folkgitaar en een mondharmonica, of met vrienden, de sterren van de hemel rockend.

Roland brengt speciaal voor deze gelegenheid enkele bevriende muzikanten mee. Wie dat zullen zijn, is nog een verrassing, maar "Doel zal content zijn", zei hij ons!

Maar Roland is natuurlijk veel meer dan alléén maar de Blues. Op LP en CD zet hij zich rustig aan het experimenteren met oosterse klanken en samples (getuige het project The Last Tribe); op de quasi-instrumentale LP Snowblind staan sfeervolle nummers waar helemaal geen tekst bij hoeft... Op Little Sweet Taste treffen we allerhande, onbeschrijflijke soorten muziek aan - het ís blues, maar niet zoals we die gewend zijn.

Waltz dan, en vooral Last Letter Home, bevatten stuk voor stuk meesterlijke songs, veel covers en traditionals, maar met hart en ziel gebracht; nummers van Tony Joe White en Bob Dylan, van aangrijpende folksongs tot de meest originele blues. Roland deelt zijn talent graag met al even getalenteerde collega's, zoals Wigbert, Pieter-Jan de Smet of Neeka... hij spant samen met Raymond van het Groenewoud, André Brasseur of Vaya Con Dios... Roland is alomtegenwoordig in de Belgische muziekscène, en terecht... hij is onvoorspelbaar, ongelooflijk goed en onmenselijk sympathiek... en dat zal elke barman in het land (en ver daarbuiten) bevestigen.

Spijkerhart (www.myspace.com/spijkerhart)

Sterk gepekelde Nederlandstalige rock met zin voor gehaaide satire, maar ook ruimte voor geflirt met reggae, ska en aanverwante genres", zo plegen Adriaan, Bert, Joris en Bart hun Spijkerhart-exploten doorgaans flegmatisch te omschrijven. "We willen rocken en daarom componeren en arrangeren we speelse, weliswaar geheide rocksongs. Bovendien zijn we de populaire babypunk ver voorbij en dat ondanks onze typische samenstelling, of noem het standaard rockbezetting. We zijn het prototype van de Nederlandstalige beukband!

Spijkerhart maakte een goede beurt tijdens een editie van het Oost-Vlaams Rockconcours en tijdens de muzikantendag van Poppunt. De groep concerteerde onder meer in jeugdhuis Kompas, Foyer De Spiegel, de Stadsschouwburg en tal van parochiezaaltjes en podiumkroegen in Sint-Niklaas, het Waasland en de wereld. In 2003 raakte de band dankzij coaching door Dirk Blanchart in de halve finale van de Nekka Nacht-wedstrijd. Spijkerhart werd tweede en won de publieksprijs tijdens de finale van Lawijtstrijd 2007 en vertegenwoordigt momenteel de stad Sint-Niklaas op tal van (internationale) Evenementen.

Virus

Dit sympathieke koppel (ook in het dagelijks leven. daarin zijn ze bijna uniek in onze contreien!) is vooral bekend van Twalseree (www.twalseree.be). Zij brengen Vlaamse folk en hebben door de jaren heen een unieke plaats in het folklandschap weten in te nemen. Uniek omdat zij de traditie niet verloochenen, maar tegelijk door smaakvolle arrangementen en veel eigen werk een onmiskenbaar eigen geluid hebben ontwikkeld . Als zij voor één iets bekend is, dan zijn het wel de volksbals. Virus zal een unieke stomende balset spelen samen met de muzikanten van Madingma en Belgian Plastics op zaterdagavond. Droombal noemen wij het. En dat zal het zijn, zonder overdrijven.

. Jeremy Vervoort: gitaar, bodhran, dulcimer, draailier, trommel, lepels . Ingrid Van Delden: diatonische trekharmonica's, blokfluit, trommel

WEGBESCHRIJVING

Hoe bereik je De Doolen in Doel?

STEUNENDE FOLKCLUBS

't Smiske (Asse)

Vzw 't Smiske bestaat uit twee pijlers het klein kunstencentrum 't Smiske - bekend omwille van de vele kwaliteitsvolle en oergezellige concerten, theater- en andere voorstellingen - én Folkcorner Den Appel, hét trefpunt voor de liefhebber van folk, kleinkunst en wereldmuziek met ruim 10.000 cd's in de rekken.

't Smiske is in oktober 2000 geopend als een folkclub, in een gerenoveerde oude smidse (waar 5 generaties smeden de hamer op het aambeeld lieten vallen), maar is ondertussen veel meer dan dat. 't Smiske is vandaag een klein kunstencentrum met meer dan 80 activiteiten per seizoen (elke vrijdag en zaterdag, van september tot en met juni). Niet alleen folkconcerten- en bals vinden bij ons plaats: ook blues, salsa, jazz en andere muziekstijlen komen aan bod. En houdt u van poëzie en theater, van politieke en andere debatten of van lezingen over milieu-onderwerpen? Ook daarvoor bent u in 't Smiske aan het juiste adres.

't Smiske is vooral een ontmoetingsruimte voor iedereen die zoekt naar kwaliteit én een huis waar iedereen zich welkom kan voelen..

http://www.tsmiske.be/

't Ey (Belsele)

Waarom 't Ey duimt voor Doel: Een of andere dag zullen we moeten 'omschakelen'. Een klik in onze westerse hoofden moet het winstbejag stilleggen. Levenskwaliteit moet opnieuw het motto worden. Ongeacht geloof, ras, geaardheid, groot of klein, noord of zuid, maar steeds met respect voor elkaar. Doel redden kan een begin zijn...

't Ey is een onafhankelijk kunstencentrum dat veel concerten organiseert, met dikwijls een vrij abnormale aandacht voor folk-, wereld- en volksmuziek. Maar ook tentoonstellingen, lezingen en workshops staan op het programma.

Respect is het woord dat op de werking z'n licht laat schijnen... Met aandacht voor muziek probeert 't Ey z'n steentje bij te dragen tot een verdraagzamere wereld.

http://www.tey.be

Heksenketel (Antwerpen)
Tussen 1992 en 1998 zaten we met 'Den Heksenketel' net buiten de rand van de stad in Broechem. Het gezellige café kende heroïsche momenten. De muzikanten voelden zich er steeds thuis en het publiek genoot keer op keer. Mensen zoals Roland Van Campenhout namen steeds zelf contact op als zij met één of andere artiest op tour waren. "Of ze niet mochten komen spelen?" Toen we in 1998 besliste om zelf het pand te verlaten, omdat er teveel renovatiekosten waren hebben we verschillende alternatieven overwogen. In 2002 hebben we de beslissing genomen om naar het stadscentrum van Antwerpen uit te wijken. Dit had als gevolg dat 'Den Heksenketel' niet alleen in het weekend geopend is, maar ook tijdens de week. www.heksenketel.com

Doel in een notedop

Er is geen plek in het Waasland waar natuur en cultuur zo verweven zijn. Van 1267 dateert de eerste vermelding van Doel. Het heette toen nog 'De Doolen' (etym. 'grenswater'). Tot ver in de 18de eeuw was Doel een eiland - 't Eylandt Den Doel - in de geïnundeerde landen rondom. Daaraan herinneren nu nog slechts het Schor den Ouden Doel en het Verdronken Land van Saeftinghe ten N van Doel. Gedurende honderden jaren was Doel een politiek en religieus curiosum. Er zijn tijden geweest dat men niet wist wie het toeviel: de Staatse Nederlanden of de Spaanse (later de Oostenrijkse). Talrijke geschiedenissen, dorps- en landschapselementen herinneren hieraan.

Het dorp is de enige poldersite in ons land. Het dambordplan is sinds de aanleg in 1613 niet veranderd. De belangrijkste gebouwen liggen pal op de straten.

Het dorp telt talrijke waardevolle gebouwen. De meest bekende zijn het 17de eeuwse Hooghuis, de molen op de Scheldedijk en het barokke kerkgebouw.

Typisch zijn ook de havens van Doel en Prosper, de Scheldedijk, de polder, Ouden Doel, Prosperpolder, de monumentale hoeven, de aanwezigheid van Rubens en Jan Brant in dorp en polder.

Doelpolder is één van de rijkste landbouwgronden van Europa. Samen met Schelde en schorren is het een Europees vogelhabitatgebied van betekenis. Het dorp en de polder herbergen zeldzaam grote populaties trekvogels, stootvogels en zwaluwen.

Doel heeft een bewogen oorlogsgeschiedenis. De Tachtigjarige oorlog, de Oostenrijkse tijd, de Napoleontische tijd, de Belgische omwenteling van 1830, WOI en WOII hebben hun sporen achtergelaten, maar Doel heeft alle watersnood- en oorlogsrampen overleefd. Sinds de jaren '60 van de 20ste eeuw wordt het dorp bedreigd door havenuitbreiding.

Horeca Doel : Doel 5, De Spuikom, De Doolen, De Molen

Horeca Prosperpolder : Onder Den Toren, De Schoof

Wandelen : Rubensroute, Grensroute, poëzieroute
Fietsen : Eco-route (info en gratis fietsen te verkrijgen op de kerncentrale) en Polderroute Tentoonstellingsruimte: De Doolen, Hooghuis
Huifkartochten
Infopunt en arrangementen : De Doolen (Effort)
Meer info : www.doel2020.org


-----------------------


---- --