Schiphol wachtverzachter Minimusical op zwarte zaterdag

26/07/2007 21:35



Aaaaha! The Actor Factory BV



Luchthaven Schiphol verwacht aankomend weekeinde topdrukte. Met name de rij voor de paspoortcontrole kan erg lang zijn. Kleinkunstenaars bemannen een heuse afscheidsbalie, opdat verveling geen kans krijgt. Het vakantiegevoel wordt direct flink aangezwengeld met quizjes met prijzen en liedjes over zonnige bestemmingen. Er mogen nauwelijks vloeistoffen mee aan boord. De entertainers leggen in een grappig lied uit wat er allemaal in een doorzichtig plastic zakje mee mag.

"Wij zijn hier om u uit te zwaaien. Zwaait u naar ons, dan zwaaien we zeker terug. Wij staan hier voor dat beetje extra service, namens Schiphol: fijne vakantie!" zo introduceren een piloot en stewardess in glitterkostuum zichzelf. Zij bieden de vakantiegangers vertier, terwijl ze in de rij staan. De acteurs werken in opdracht van Schiphol. De luchthaven wil op deze manier wat extra doen voor de reizigers. Er wordt enthousiast gereageerd door de wachtenden: "Dit lijkt wel de Parade!". Kinderen dansen mee en winnen prijsjes in de quiz "Raad het plaatje", waarbij bekende muziek moet worden geraden. Een rondrijdende luie stoel wordt aangeboden aan VIPs, Very Important Passengers. Zij worden zo door de rij heen gereden. In een Engelstalig lied bedanken de acteurs de toeristen voor hun bezoek aan Nederland.

Met een mobiel podium staan de acteurs verspreid over de vertrekhallen. Zij zijn toegerust met allerhande materialen om het afscheid lichter te maken. Zo delen zij tissues uit en dropjes..

Aaaaha! the Actor Factory produceert de show. Dit bedrijf zet acteurs in als communicatiemiddel in het bedrijfsleven. Door humor en show elementen toe te voegen aan de communicatiestroom, wordt de boodschap effectiever overgebracht. Voor het derde jaar op rij maken zij de voorstellingen in opdracht van Schiphol. De Nederlandse luchthaven is uniek in de wereld door amusement voor te schotelen als wachtverzachter.

De voorstelling speelt aanstaande zondag voor het laatst op Schiphol.





http://www.acteurs.nl/video/vliegopair.wmv