TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 27-07-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 28 juli
Radio 1 - 11.04 uur

AGNES JONGERIUS ZOMERGAST IN TROS KAMERBREED

Tijdens het zomerreces ontvangt TROS KAMERBREED elke week één gast met wie een uur lang gesproken wordt over politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Deze week is Agnes Jongerius te gast in de zomerserie van TROS KAMERBREED. Ze is ruim twee jaar voorzitter van de FNV en de invloedrijkste vrouw van Nederland. Wat doet ze met deze macht? Welke rol speelt zij op het politieke toneel? Wat eist zij van de politiek in de komende jaren? Deze zomer kruist ze de degens met minister Donner van Sociale Zaken over het ontslagrecht. Ze is voorstander van positieve discriminatie om allochtonen aan het werk te krijgen, ze wil dat vrouwen zelf gaan kiezen voor de combinatie werk en kinderen en ze maakt zich druk over de topinkomens. Kan zij haar macht aanwenden om haar idealen om te zetten in daden? En heeft de vakbond nog wel zoveel invloed? Wat doet ze aan de modernisering van de vakbond?

TROS KAMERBREED ontvangt de komende weken onder anderen: Peter Blom (directievoorzitter Triodos Bank), Pieter Winsemius (oud-minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu), Elco Brinkman (Voorzitter Bouwend Nederland) en Herman Wijffels (Nederlands bewindvoerder bij de Wereldbank).

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl