Project Gemeente Westland

Wethouderskandidaten bekend voor opvolging Ewald van Vliet en Joop Gardien
Publicatiedatum: 27-07-2007

De fractie van GemeenteBelang Westland heeft vandaag (27 juli) tijdens een persconferentie in de Noviteit in Monster de twee wethouderskandidaten bekend gemaakt, die zij aan de raad voordraagt voor de opvolging van de wethouders Ewald van Vliet en Joop Gardien. De kandidaten zijn de Westlanders Maarten van der Zwan en Bram Meijer. Naar verwachting zal het voorstel tot benoeming van de wethouderskandidaten geagendeerd worden in een bijzondere raadsvergadering op 6 september 2007 in de raadzaal van s-Gravenzande. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering neemt de raad tevens afscheid van de wethouders Van Vliet en Gardien.

Deze week werd bekend dat wethouder Gardien zijn werkzaamheden als wethouder neerlegt per 1 september wegens persoonlijke redenen. Voor wethouder Van Vliet geldt dat hij door de raad van Lansingerland is aanbevolen als toekomstig burgemeester van deze gemeente. Als de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze aanbeveling overneemt, dan wordt Van Vliet voorgedragen en kan hij de functie als burgemeester per 17 september 2007 gaan vervullen.

Kort bestuurlijk CV van de wethouderskandidaten

Maarten van der Zwan uit Monster
Van der Zwan was vanaf 1978 raadslid namens Gemeentebelang in de voormalige gemeente Monster. Van 1982 tot 1997 was hij wethouder en de laatste tien jaar ook loco-burgemeester. Na het overlijden van de toenmalige burgemeester van Monster de heer Captijn werd Van der Zwan door de commissaris van de koningin gevraagd om negen maanden lang het burgemeestersambt waar te nemen totdat er een opvolger werd geïnstalleerd.

Bij Westland Energie was Van der Zwan de opvolger van Jochem Hofman als president-commissaris.
Kandidaat wethouder Van der Zwan
Bram Meijer uit Wateringen
Meijer was vanaf 1994 raadslid in Wateringen. Van 1998 tot 2004 was hij wethouder in dezelfde gemeente. In de eerste raadsperiode van de gemeente Westland, van 2004 tot maart 2006, was Bram Meijer ook gemeenteraadslid. Momenteel is Meijer actief bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer op het gebied van strategie en externe ontwikkelingen en is hij nauw betrokken bij een Europees samenwerkingsverband dat de uitwisseling verzorgt van technische voertuig- en rijbewijsgegevens.

Voorafgaand aan de bijzondere raadsvergadering van 6 september onderzoekt een commissie van de raad of de kandidaten voldoen aan de vereisten voor het wethouderschap.
Kandidaat wethouder Bram Meijer