Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 28-07-2007

Politie houdt man aan voor bedreiging

EMMEN De politie heeft vrijdagnacht een 32-jarige man uit genoemde woonplaats op de Minister Kanstraat aangehouden voor bedreiging. De man zou diverse bezoekers van een café aan de Minister Kanstraat met een mes hebben bedreigd. Nadat agenten de man wisten de traceren, ontkende hij in alle toonaarden betrokken te zijn geweest bij het incident. Getuigen herkenden de man als de dader en hij werd vervolgens aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en werd ingesloten. (07-163124)

De politie houdt tweetal aan

ZEEGSE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige man uit Leiden aangehouden voor fietsdiefstal op de Schipborgerweg. De politie had een melding binnengekregen dat twee personen zich verdacht ophielden op het terrein van een hotel aan de Schipborgerweg. Ter plaatse werden agenten aangesproken door een 20-jarige man uit Schipborg. Hij vertelde de agenten dat zijn fiets door twee personen was weggenomen. Voor het hotel troffen agenten het tweetal aan met een herenfiets. De mannen werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau. (07-163131)

De politie vordert rijbewijzen in

ZUIDWOLDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van 42-jarige automobilist uit Zuidwolde. Agenten hadden de man op De Marsen aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De man scoorde ruim 1,5 promille. (07-163109)

NIEUW BUINEN De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Stadskanaal. Tijdens een verkeerscontrole op de Drentse Mondenweg werd de man gelaserd met een snelheid van 139 kilometer per uur. Op deze weg is 80 toegestaan. (07-162936)

NIEUW BUINEN De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Stadskanaal. De automobilist werd tijdens een verkeerscontrole op de Drentse Mondenweg gelaserd met een snelheid van 136 kilometer per uur. Op deze weg is een snelheid toegestaan van 80. (07-163027)

Mountainbiker over de kop

NIJEVEEN De politie kreeg vrijdagavond een melding van een aanrijding met letsel op de Karspelstraat. Toen agenten ter plaatse waren bleek dat een 26-jarige mountainbiker over de kop was gegaan en hard met zijn gezicht op het wegdek terecht was gekomen. De 26-jarige man uit Nijeveen was samen met zijn neefje aan het fietsen. Het neefje verloor op een gegeven moment zijn voorwiel van zijn racefiets en kwam ten val. De man schrok en remde hard. Gevolg was dat hij met zijn mountainbike over kop sloeg en ernstig gezichtsletsel op liep. Zij onderlip was tot aan zijn kin geheel gescheurd, zijn bovenlip was kapot, zijn neus was kapot en de man was aan zijn voorhoofd gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. (07-163044)

De politie houdt man aan

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagnacht een 46-jarige man uit Stuifzand aangehouden op het Reviusplein. De man had geprobeerd om een portier van een auto open te breken. Een getuige had de man op een auto zien slaan met zijn vuisten. Nadat de politie gealarmeerd was, werd de man aan de praat gehouden. Toen agenten ter plaatse waren, bleek dat getracht was om het portier van de auto open te breken. De verdachte man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man ingesloten. (07-163125)

Verlater plaats ongeval door politie achterhaald

MEPPEL De politie heeft vrijdag een 19-jarige jongeman uit Meppel weten te achterhalen. De jongeman was met een auto op de Hofstedestraat tegen een lantaarnpaal aangereden en had de plaats van het ongeval verlaten. Agenten gingen naar het adres van de kentekenhouder. Daar aangekomen werd duidelijk dat de jongeman de auto had gebruikt. Hij werd door zijn vader naar het politiebureau gebracht. Hij heeft een werkstraf van twintig uur opgelegd gekregen en moet de schade vergoeden. (07-162873)

Auto in sloot

LIEVEREN De politie kreeg vrijdagmiddag een melding om te gaan naar de Noordesch, daar zou een auto in de sloot liggen. Ter plaatse lag een personenauto met de achterzijde in de sloot. De bestuurster, een 88-jarige vrouw uit Lieveren, zat nog in de auto. Ze was niet gewond en goed aanspreekbaar. Ze werd door de brandweer uit de auto geholpen. De vrouw was met haar auto de oprit van haar woning afgereden. Bij de doorgaande weg aangekomen wilde de automobiliste op de rem trappen. Zij trapte echter op het gaspedaal en reed vervolgens achterwaarts de sloot in. (07-162941)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 451280.