Politie Groningen

Zaterdag 28 juli 2007

Provincie Groningen, 28-07-2007

Sappemeer: tanken zonder betalen

Een 23-jarige man uit Bremen (Du) is vrijdag aangehouden voor tanken zonder te betalen. De man had aan De Vosholen in Sappemeer het tankstation na het tanken direct verlaten. De man kon op de A7 worden aangehouden. Bij controle bleek de auto waarin hij reed als gestolen geregistreerd te staan. De auto is ingenomen en overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Leens: visserijcontrole

Bij een visserijcontrole aan het Hunsingokanaal in Leens zijn twee vissers bekeurd. Beiden waren aan het vissen met levend aas. Ook elders in het Lauwersmeergebied is gecontroleerd. Bij de in totaal 24 vissers zijn verder geen overtredingen geconstateerd.

Delfzijl: transport te breed en te lang

De politie heeft vrijdag aan de Zwet in Delfzijl een voertuig gecontroleerd, waarop een kraan werd vervoerd. De combinatie bleek te breed en te lang. De bestuurder had wel een ontheffing voor de breedte, maar dan was een begeleider vereist. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Nieuweschans: geluidsoverlast met tijdschakelaar

De politie kreeg vrijdagnacht een melding van geluidsoverlast aan de Charlottestraat in Nieuweschans. Ook agenten konden buiten luide muziek horen. Er kon geen contact worden gekregen met de bewoonster. Hierop hebben agenten zich de toegang tot de woning verschaft. In de woning bleek een geluidsinstallatie te staan, waarbij de boxen gericht stonden op de muren van de buren. De geluidsinstallatie was aangesloten op een tijdschakelaar, waardoor het apparaat meerdere malen per dag (en nacht) zelfstandig ingeschakeld werd. De geluidsapparatuur en de tijdschakelaar is in beslag genomen. De bewoonster zal nog gehoord moeten worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: doorrijder aangehouden

Een 68-jarige man uit Leek is vrijdagmiddag aangehouden. De man had op een parkeerplaats aan de Samuel Leviestraat in zijn woonplaats schade veroorzaakt. Hij was tegen een geparkeerde auto aangereden, waardoor die auto tegen een muur botste. Zowel de auto als de muur raakten zwaar beschadigd. Desondanks ging de man er na de aanrijding vandoor. Op basis van getuigenverklaringen kon de man in zijn woning worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: bromfietser tegen slagbomen brug

Een 16-jarige bromfietser uit Ter Apelkanaal is vrijdagmiddag licht gewond geraakt. De jongen reed een brug op, terwijl de slagbomen al naar beneden gingen. Hij werd geraakt en kwam ten val. De jongen liep enkele kneuzingen op. De slagboom brak door midden. Bij controle bleek dat de bromfiets een constructiesnelheid had van 76 km/uur. Bovendien was de bromfiets niet voorzien van een kenteken. De jongen kreeg een bekeuring voor de constructiesnelheid en de bromfiets is aan het bureau gestald. Op vertoon van een kentekenbewijs kan hij de brommer weer meekrijgen.

Stadskanaal: meisje in elkaar geslagen

Een 16-jarige meisje uit Stadskanaal is vrijdagavond in een fastfoodketen aan de Hoogveen in haar woonplaats in elkaar geslagen. Dit gebeurde door een ander meisje van ongeveer 15 jaar. Zij was samen met een man en vier jongeren. Het slachtoffer kreeg klappen in het gezicht en in de buik. Aanleiding voor de ruzie was onenigheid in een discotheek eerder die avond. De verdachte ging er met de rest van het groepje in een bestelbus vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: statiegelddief aangehouden

Een 32-jarige man uit Groningen is vrijdag bij een supermarkt aan de Boumaboulevard in zijn woonplaats aangehouden. De man had eerder die week gesjoemeld bij het inleveren van een kratje bier. Hij beweerde dat hij een kratje bier had ingeleverd, maar dit niet op het bonnetje was komen te staan. Hierop kreeg de man alsnog een bonnetje. Bij controle bleek hij echter helemaal geen kratje ingeleverd te hebben. Toen de man gister weer in de winkel verscheen is de politie gewaarschuwd. De man is aangehouden. Hij mocht het bureau na verhoor verlaten met een ontzegging voor de bewuste winkel.

Groningen: drie autos bij kop-staartbotsing

Eén bestuurder die vrijdagmiddag betrokken was bij een
kop-staartbotsing heeft de plaats van het ongeval verlaten. Op de Kastanjelaan ontstond een botsing, waarbij drie autos betrokken waren. De voorste bestuurster, een 46-jarig vrouw uit Warffum, stopte om af te slaan. Ook de bestuurder van de auto daarachter, een 69-jarige Stadjer, stopte. Een derde auto zag vermoedelijk te laat dat beide autos stil stonden, waardoor een kop-staartbotsing ontstond. De bestuurder van de derde auto, een rode bestelauto, is er vandoor gegaan. De man en een inzittende zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De voorste automobiliste moest zich onder
doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de derde bestuurder.

Groningen: winkeldievegge geeft driemaal valse naam

Een 31-jarige vrouw uit Assen is vrijdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw was door winkelpersoneel van een pand aan de Verlengde Hereweg betrapt op winkeldiefstal. De Assense is door het personeel overgedragen aan de politie. De vrouw kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf vervolgens tot driemaal toe een valse naam op. Door controle in de systemen viel zij steeds door de mand. Onderzoek in de auto van de vrouw leverde uiteindelijk een rijbewijs en daarmee de ware identiteit van de vrouw op. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: doorrijder na aanrijding aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag een 26-jarige Stadjer aangehouden. De man had op een zebrapad aan de Paterswoldseweg een 71-jarige vrouw uit Groningen geschept. Vervolgens stopte hij even en ging er toen haastig vandoor. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis met heupletsel. De automobilist kon aan de Duinkerkenstraat worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: meisje gwond na val trap

Een 15-jarig meisje uit Groningen is vrijdag gewond geraakt. Zij was in een woning aan de Froukemaheerd van de trap gevallen. Zowel de ambulance als de traumheli kwamen ter plaatse. Het meisje is met de ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Groningen: aanhoudingen in de binnenstad

De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat in Groningen twee 28-jarige mannen aangehouden. Het tweetal weigerde een
horecagelegenheid op aanwijzen van de portiers te verlaten. De man uit Groningen bleef weigeren en werd aangehouden. De man uit Utrecht kon geen identiteitsbewijs tonen en werd ook aangehouden. De Stadjer heeft bovendien een ontzegging gekregen van een jaar voor de
horecagelegenheid. Tijdens deze aanhoudingen kon een 22-jarige man uit Wehe den Hoorn niet met zijn handen van de politiefiets afblijven. Door andere agenten werd hem gezegd dat hij weg moest gaan. Toen hij hier geen gehoor aan gaf, is hij aangehouden. Op het bureau bleek dat hij nog DNA moest afgeven. Hierop is hij ingesloten.

Provincie Groningen: alcomobilisten rijbewijzen kwijt

Zuidbroek, Kerkstraat: een 18-jarige beginnend bestuurder uit Zuidbroek, onder invloed van 1,5 promille alcohol.

Winschoten, Grintweg: een 22-jarige beginnend bestuurder uit Bellingwolde, onder invloed van 1,0 promille alcohol.

Ten Boer, N360: een 19-jarige beginnend bestuurder reed slingerend, droeg geen gordel en haalde gevaarlijk in. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen verkeerde.

Noordhorn, Langestraat: een 43-jarige man uit Noordhorn bestuurde een landbouwvoertuig, voor de open brug haalde hij via het fietspad in en ging door het rode licht van de brug. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,35 promille alcohol.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd snelheid

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een rijbewijs moeten invorderen vanwege een forse snelheidsovertreding:

Slochteren, A7: Een 29-jarige automobiliste uit Stadskanaal reed met een snelheid van 144 km/uur, waar 90 km/uur de maximum toegestane snelheid is.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: Een 35-jarige automobilist uit Groningen reed met een snelheid van 141 km/uur, terwijl daar een tijdelijke snelheidsbeperking geldt van 90 km/uur.

Groningen, Europaweg: Een 22-jarige automobilist uit Opende reed met een snelheid van 110 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 917, aantal overtredingen: 127, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1197, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 582, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 981, aantal overtredingen:89 , hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, H.J. Kniggestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 588, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.