Politie Gelderland-Zuid


Vandalen aangehouden


Nijmegen/Millingen, 28-07-2007 * In Nijmegen en Millingen aan de Rijn zijn jongens en mannen aangehouden die vernielingen hadden aangericht.


Betrapt bij bushokje


Twee Nijmeegse jongens van 14 jaar werden vrijdagavond door een motoragent aangehouden toen zij een bushokje op de Van Apelterenweg aan het vernielen waren. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en hun ouders werden geïnformeerd. Na verhoor werden ze heengezonden.


Ruit caferatia ingegooid


Op zaterdagochtend werd rond 07.15 uur een 23-jarige man uit Druten aangehouden op het Spijkerhofplein bij NS-station Dukenburg. Daar was zojuist een ruit van een cafetaria ingegooid. Een getuige waarschuwde politie die de verdachte daarop kon aanhouden. De man ontkent zijn betrokkenheid. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van vernieling.


Wegdek door 'spinnen' beschadigd


In Millingen aan de Rijn werd een 22-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij had kort daarvoor met zijn auto 'gespind' op de C.R. Waiboerweg. Een getuige zag het 'spinnen' door de enorme hoeveelheid rook die daarbij vrijkomt. Het asfast werd over een lengte van ongeveer 15 meter beschadigd. De verdachte bekende de vernieling en bood aan de schade te vergoeden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. (11)