Politie Zeeland


O-2431-2007 Onder invloed op de brommer
Vrijdagavond rond 23.50 uur reed een bromscooter, zonder verlichting, over de Westvest in St. Maartensdijk.
Omdat er toevallig net surveillerende agenten daar reden besloten zij hem te controleren. De 50-jarige man uit de gemeente Tholen die erop zat moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De agenten vroegen om het rijbewijs en verzekeringsbewijs van de man. Deze bleek hij niet te hebben. Voor alle drie de feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de man een rijverbod. (niet bekend hoeveel uren)
Ook in Goes, in de Vogelwikkestraat, werd een bestuurder onder invloed betrapt.
Omstreeks 04.10 uur zagen agenten een auto heel langzaam en aarzelend door voornoemde straat rijden. Hij werd gecontroleerd en uit een blaastest bleek niet dat de man, een 39-jarige man uit Halsteren, had gedronken. Uit zijn verklaring bleek echter dat hij harddrugs had gebruikt. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een arts kwam ter plaatse en heeft bij de man een bloedtest afgenomen. De uitslag hiervan is, uiteraard, nog niet bekend.

W-2432-2007 Loslopende struisvogel in Aagtekerke
Vanmorgen omstreeks 08.57 uur kwam een melding bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende struisvogel op de Geschieresweg in Aagtekerke.
Het beest was gevangen door de melder en werd op een stukje land in veiligheid gebracht. Na een hoop heen en weer-gebel werd de eigenaar gevonden en kon het beest, dat uiteindelijk een Nandoe bleek te zijn, weer in zijn eigen wei teruggebracht worden.

W-2433-2007 Fiets uit winkel weggenomen
Vanmiddag, tussen 12.50 en 13.00 uur, vond een diefstal plaats in een fietsenwinkel in Oost Souburg.
Een onbekende man vroeg een medewerker van de zaak naar kleding. Toen het personeelslid wegliep om de man verder te helpen en adviseren, reed de man er als een haas vandoor op een splinternieuwe blauwe Batavusfiets uit de winkel.