Politie Amsterdam-Amstelland



Overval op restaurant / Buikslotermeerplein (28/07/07)

Vrijdagavond, 27 juli rond kwart voor elf werd een restaurant aan het Buikslotermeerplein overvallen. Op het moment van de overval bevonden zich nog vier klanten en een medewerker in de zaak. Een man kwam de zaak binnen en greep het personeelslid die bij de kassa stond vast en bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer kon zich losrukken en rende de zaak uit. Toen hij even later met een buurman terugkwam zag hij de overvaller uit de zaak vluchten. Hij achtervolgde de verdachte, maar kon hem niet meer te pakken krijgen. De overvaller, een negroïde man, heeft een onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Rechercheurs van bureau Opsporing district Noord onderzoeken de zaak.

Gewapende overval op handel in fiets-en auto-onderdelen, getuigen gezocht / Buikslotermeerplein (28/07/07)

Zaterdagochtend 28 juli tussen half negen en negen uur werd een gewapende overval gepleegd op een zaak in fiets- en auto-materialen. Vlak voor openingstijd werd aan de achteringang van de zaak gebeld en het aanwezige personeelslid deed open. Echter stonden daar geen collegaâs, maar twee overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten de overvallers geld. Drie personeelsleden die even later de zaak binnenkwamen werden ook onder schot gehouden. Met een onbekend geldbedrag zijn de overvallers via de achteringang gevlucht en zijn sindsdien spoorloos. De recherche van Bureau Opsporing van district Noord heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen van deze overval zich te melden via het nummer: 0900 - 8844
Opnieuw slachtoffer pijltjesschutter, twee verdachten aangehouden / Droogbak (28/07/07)

In de nacht van vrijdag 27 juli op zaterdag 28 juli rond halfeen werd een 25-jarige man op de Droogbak beschoten met een pijltje vanuit een witte bestelbus. De naald ging door zijn jas en bleef steken in de huid van zijn rug. Het slachtoffer heeft onmiddellijk de politie gebeld en is zelf in een taxi gesprongen om de bus te achtervolgen. Even later trof de politie de verlaten bus met buitenlands kenteken aan in de Bestevaerstraat. Een verdachte kon in de directe omgeving op een terras worden aangehouden. De 23-jarige man bleek in het bezit van de sleutel van de bus. De bus is in beslag genomen en zal door technische recherche worden onderzocht. In de loop van de middag meldde zich een 24-jarige man aan het bureau. Hij verklaarde de medepassagier van de bus te zijn en is eveneens aangehouden. Beide mannen zijn afkomstig uit Engeland. Recherche van bureau Koninginneweg hebben de zaak in onderzoek.