Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sterke race Renger van der Zande

ZANDVOORT, 28 JULI 2007 - Renger van der Zande heeft vandaag karakter getoond op een opdrogend Circuit Park Zandvoort. Vanaf een teleurstellende 15e startplek rukte de Formule 3 Euro Series coureur op naar de negende plaats. Hiermee was de Prema Powerteam coureur één van de weinigen die vandaag goede inhaalacties liet zien.

In de kwalificatie hadden Renger en Prema Power het nog niet voor elkaar. Gisteravond werden dan ook de koppen bij elkaar gestoken. Na een grondige analyse van de data werd besloten een nieuwe afstelling te ontwikkelen. Deze set-up bleek vandaag in de eerste race beduidend beter.

Renger zat vandaag goed in zijn vel. Al in de eerste ronde versloeg hij drie man. Ook in het verdere verloop toonde de Mercedes-coureur zich een echte knokker. Hoewel het in deze uiterst competitieve klasse lastig inhalen is, baande Renger toch zijn weg naar voren. Na iedere geslaagde inhaalactie klonk veel gejuich van het pitdak, waar zijn sponsoren Go Fast! en Q-Dance de spannende race volgden. Gezien het wedstrijdbeeld was het jammer dat Renger niet als achtste finishte. Dan had de Nijmegenaar door de omkeerregel namelijk morgen van pole position mogen starten.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik heb vandaag echt lekker geraced. Rijden op Zandvoort is een stuk leuker zo! Samen met de jongens van het team hebben we gisteren de juiste beslissingen genomen. Vandaag voelde de wagen een stuk beter. Ik hoop dat ik gasten en sponsoren genoten hebben. Super dat ook mijn manager Lodewijk Varossieau op de grid aanwezig was."

UITSLAG RACE 01 F3 EURO SERIES ZANDVOORT

01. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, 26 ronden, 40:59.489
02. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 00.850s
03. Sebastien Buemi (SUI), ASL Mücke, + 08.831s
04. Yann Clairay (FRA), Signature-Plus, + 15.875s
05. Franck Mailleuz (FRA), Manor Motorsport, + 17.170s 09. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 37.880s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com, +31 621 541 564).