Politie Haaglanden

Persberichten 28 juli

Haaglanden, 28-07-2007

Dansende straatrover aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 28 juli om 01.50 uur een 33-jarige Hagenaar aan op verdenking van straatroof. De man die in het gezelschap was van een andere persoon pakte op de Kranestraat een 33-jarige Hagenaar beet en begon met de man te dansen. Tijdens de dans werd onder bedreiging van een mes zijn portemonnee gestolen. Politieagenten wisten een van de twee te achterhalen en aan te houden.

Verdachte inbraak auto bedreigt eigenaar
Den Haag Een 29-jarige inwoner uit Hellevoetssluis betrapte zaterdag 28 juli om 02.20 uur op het Deltaplein een 32-jarige inbreker. De man brak een auto open en werd op heterdaad aangehouden. Hierbij bedreigde hij de eigenaar. Politieagenten wisten erger te voorkomen en sloten de man in. Een vriend van de aangehouden verdachte bemoeide zich met de aanhouding. Een 49-jarige Hagenaar beledigde de agenten en kon ook naar binnen.

Politiehond achterhaalt verdachte huiselijk geweld Den Haag Politiehond Carlo moest er vrijdag 27 juli om 21.15 uur aan te pas komen om een 29-jarige Hagenaar aan te houden. De man stak in zijn woning zijn 27-jarige vriendin diverse keren met een mes. De vrouw wist te vluchten en de man verstopte zich in de woning. Carlo haalde de man die zich onder het bed had verstopt uit de woning. De man liep daarbij enkele bijtwonden op waarvoor hij werd behandeld in een ziekenhuis. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'.
Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Winkeldiefstal met nare gevolgen
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar werd vrijdag 27 juli om 19.45 uur betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Frederik Hendriklaan. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog 25 boetes had openstaan. Aangezien de man die niet kon betalen werd hij ingesloten voor 141 dagen hechtenis.

Tweeling in de fout
Maasdijk Een 33-jarige tweeling uit Maasdijk werd zaterdag 28 juli om
01.50 uur aangehouden. Het tweetal weigerde op het Oranjeplein aanwijzingen van de politie op te volgen. De politie constateerde dat er op het plein enkele trottoirtegels waren verwijderd en vorderde vervolgens het aanwezige publiek het plein te verlaten. Een 23-jarige Maasdijker ledigde zijn blaas naast het podium op het Prinses Marianneplein. Hij bleek flink onder invloed te verkeren en werd eveneens aangehouden.

Camerabeelden betrappen fietsendief
Delft Een 35-jarige Pool nam vanaf het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel een fiets mee. Personeel van het cameratoezicht zag hoe de man met een betonschaar het slot van een fiets doorknipte en wegreed. Gewaarschuwde politieagenten wisten de man te achterhalen en hielden hem aan.

Zinloos geweld
Delft Een 20-jarige Delftenaar toonde zaterdag 28 juli om 04.45 uur maar weer eens dat drank leidt tot ongewenst gedrag. De man viel in beschonken toestand op de Burgwal een aantal passanten lastig en sloeg zonder enige aanleiding een 23-jarige Hagenaar en een 27-jarige Wateringer op het gezicht. Politieagenten die in de buurt liepen konden snel ingrijpen en hielden de stomdronken Delftenaar aan.

Verzet na teveel drank
Delft Politieagenten die vrijdag 27 juli om 22.30 uur op de Westvest een 20-jarige Delftenaar aanspraken moesten flink aan de bak. De man die in beschonken toestand verkeerde dronk alcohol op straat hetgeen niet is toegestaan. De man bedreigde de agenten met fysiek geweld. De agenten waren genoodzaakt om de man te pepperen waarna hij kon worden aangehouden.

Sterk biertje
Pijnacker Een 37-jarige inwoner uit Pijnacker hoorde zaterdag 28 juli kort na middernacht een harde klap. Hij keek naar buiten en zag dat op zijn auto aan de Gantellaan een blik bier lag. Hij ging direct naar buiten en zag een aantal jongeren weglopen. De man zette met zijn auto de achtervolging op het drietal in en wist een 17-jarige jongen uit Pijnacker te achterhalen. Aan het bureau bekende de jongen uit balorigheid een blik bier op de auto van de man te hebben gegooid. Gevolg; een forse deuk.

Politie zoekt getuigen ongeval
Zoetermeer Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een incident aan de Timmermanshove. Op vrijdag 27 juli om 21.00 uur hoorde een voorbijganger een harde klap. Toen hij ging kijken zag hij op straat een 17-jarige Zoetermeerder liggen. De man was gewond en werd met inwendig lestel vervoerd naar een ziekenhuis. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Naast de man stond een auto die licht beschadigd was. Onbekend is op de man tegen de auto is gelopen of als bestuurder/passagier op een scooter tegen de auto is gereden. Omstanders verklaarden dat zij een scooter hadden gehoord. Van de scooter ontbreekt echter elk spoor. De auto was beschadigd. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Handige peuter
Zoetermeer Een tweejarige peuter zorgde vrijdag 27 juli om 19.45 uur op de Dillenburgstraat onbedoeld voor een hoop commotie. Het tweejarige ventje, die een kort moment alleen in de auto van zijn vader zat, drukte per ongeluk op de centrale deurvergrendeling. Ondanks aanwijzingen van zijn vader en de politie lukte het niet om de auto via het knulletje weer open te krijgen. Op verzoek van de eigenaar werd een zijruitje ingeslagen waarna de kleine deugniet weer vrij was. Een van de agenten overhandigde het jongetje een traumabeertje voor de schrik.