Politie Haaglanden

persberichten 27 juli

Haaglanden, 28-07-2007

Autokraker aangehouden
Den Haag - Politieagenten hebben donderdagavond omstreeks negen uur een 35-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. De agenten kregen een melding dat op de Nieuwe Duinweg een man in auto's aan het inbreken was. In de straat zagen zij de verdachte, die volledig aan het signalement voldeed, tussen geparkeerde auto's doorkruipen. Bij het zien van de politieagenten zette hij op het een lopen, maar hij kon ter hoogte van de Rijslag worden aangehouden.

Jongetje in buggy aangereden
Den Haag - Een 53-jarige automobilist uit Den Haag reed donderdag 26 juli een 1-jarig Haags jongetje aan. Het ongeluk gebeurde omstreeks half vijf in de Alexanderstraat. De moeder van het jongetje stak met de baby in zijn buggy de weg over toen de automobilist na een uitwijkmanoeuvre de afrastering van een tramhalte raakte, weer op de weg terecht kwam en tegen de buggy aanreed. De baby is met nog onbekend letsel naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd. Zijn zwangere moeder bleef ongedeerd. De politie onderzoekt waarom de man uitweek.

Sterke wietlucht
Den Haag - Naar aanleiding van een sterke wietlucht nam de politie donderdag 26 juli omstreeks 20.25 uur poolshoogte bij een woning aan de Salvador Allendestraat. Op de derde etage van de woning waren twee kamers ingericht voor het kweken van hennep. De hennepplantage is opgeruimd. In totaal zijn 275 planten verwijderd en zijn onder andere tientallen assimilatielampen, transformatoren, ventilatoren en vaten met voeding in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Rijbewijs kwijt
Voorburg - Politieagenten controleerden 27 juli om 00.55 uur een automobilist op de Damlaan . De 47-jarige man uit Voorburg bleek onder invloed te rijden en kon bijna niet meer lopen. Hij blies 630 ugl en moest direct zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De Voorburger kreeg een proces-verbaal.

Te druk bij de kassa
Leidschendam - Omdat het zo druk was bij de kassa stopte een 66-jarige man uit Leidschendam een aantal levensmiddelen onder zijn jas en probeerde zo langs de kassa te lopen zonder te betalen. Medewerkers van beveiligingsbedrijf Secuwatch betrapten de man, hielden hem aan en droegen hem over aan de politie.

Slingerend op pad
Wassenaar - Politieagenten zagen 27 juli om 02.00 uur een auto nogal slingerend rijden op de Rijksstraatweg. De 57-jarige bestuurder uit Noordwijk aan Zee bleek te rijden onder invloed en blies 330 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Spektakelfeest Maasdijk
Maasdijk -Tijdens het Spektakelfeest op 26 juli in Maasdijk controleerde de politie samen met buurtpreventie en beveiliging op de uitreiking van polsbandjes. Deze polsbandjes gaven aan het barpersoneel aan wie wel en niet boven de zestien jaar was en aan wie ze dus wel en niet alcohol mochten serveren. Bij het verlaten van het feestterrein zorgde de beveiliging er voor dat niemand drank de straat mee op nam. Na afloop van het rustig verlopen feest hield de politie om 01.10 uur een 27-jarige dronkeman uit Munnekezeijl aan. Hij was aan het wildplassen en kon zich niet identificeren. Op het politiebureau sliep hij zijn roes uit. In de Willem III straat vond een groepje jeugd het om 01.15 uur nodig om hun broek te laten zakken toen ze politieagenten zagen. Ook bij hen bleek de wijsheid ver in de kan te zijn en na verschillende malen aandringen dat de jongens naar huis moesten gaan, beledigden de jongens de agenten. Hierop hielden de agenten een 17-jarige en 16-jarige jongen uit Maasdijk aan. Op het Plein in Maasdijk troffen agenten om middernacht een dronken man in de bosjes. De man was niet meer aanspreekbaar en gezien de staat van zijn dronkenschap een gevaar voor zichzelf. De agenten namen hem mee naar het bureau om zijn roes uit te slapen.

Te geconcentreerd
Delft - Winkelpersoneel van een drogisterij aan het Bastiaanplein zagen 26 juli om 17.00 uur een man rommelen aan spullen en deze in zijn jas- en broek zak stoppen. De 49-jarige man uit Delft concentreerde zich zo op het openen van een verpakking, dat hij enorm schrok toen hij plotseling agenten naast zich zag. De Delftenaar moest mee naar het politiebureau en kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod voor één jaar.

Toch rijden
Delft - Een automobiliste trok 26 juli om 13.45 uur de aandacht van politieagenten op de Martinus Nijhofflaan, omdat ze zo zenuwachtig en onhandig reed met haar auto. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de 34-jarige vrouw uit Delft ingevorderd was. De vrouw moest voor haar man een boodschap doen. De Delftse kreeg een proces-verbaal.

Ik zoek nog een voorwiel
Delft - Getuigen zagen 26 juli om 22.30 uur een man en een vrouw vlak bij het station Delft Zuid aan fietsen rommelen. De vrouw droeg een zaklantaarn bij zich en de man een bako. Beiden ontkenden in eerste instantie op dievenpad te zijn. Later bleek dat de 35-jarige vrouw uit Delft nog een voorwiel zocht. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de 40-jarige man uit Delft.

Medewerker parkeerbeheer beledigd
Delft - Bij het uitschrijven van een bekeuring in de Giststraat beledigde en bedreigde op 26 juli om 10.30 uur een 43-jarige man uit Delft een medewerker van parkeerbeheer. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan.

Miljoenenerfenis
Zoetermeer - Deze week hebben drie mensen bij de politie in Zoetermeer melding gedaan in verband met een ontvangen e-mail van een notariskantoor. In de mail staat dat ze aanspraak kunnen maken op een erfenis van tussen de acht en tien miljoen dollar. Het enige dat ze hoeven te doen is een officieel identiteitsbewijs en telefoonnummer te mailen. De politie waarschuwt voor deze praktijken. Vaak zijn deze mails bedoeld om geld te vangen of om persoongegevens in handen te krijgen.

Bonnie en Clyde
Zoetermeer - Sinds de vier maanden dat een 16-jarige jongen uit Zoetermeer en een 20-jarige vrouw uit Waddinxveen elkaar kenden, woonden zij niet meer thuis en verbleven ze bij vrienden en kennissen. Zij voorzagen zich van voedsel en kleding door diefstal. Aan deze reeks van diefstallen kwam een eind toen zij op 26 juli om 12.15 uur betrapt werden door de beveiliging van een kledingwinkel in de Burgemeester van Leeuwenpassage. De twee bekenden ongeveer 50 winkeldiefstallen en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. De ouders van de 16-jarige Zoetermeerder werden op de hoogte gebracht en hij verliet het bureau samen met zijn moeder.