Tom Coronel

28 Juli 2007
Achtste startplaats voor Tom Coronel op Anderstorp

SEAT Team Holland rijder Tom Coronel zal morgen als achtste van start gaan in de eerste van de twee FIA WTCC races op het Zweedse Anderstorp. Tom was na afloop tevreden dat hij de goede lijn na de races in Porto door kon trekken. "We zijn tevreden met het resultaat. Ons doel is eigenlijk het hele jaar door om in ieder geval in de top tien te zitten. Je bent dan redelijk uit het gedrang bij de start en bovendien heb je een goede kans op een goede startpositie voor de tweede race. De sessie zelf verliep erg wisselvallig, maar dat kwam voornamelijk door het weer. De baan was spekglad en eigenlijk continu nat, maar je wist nooit hoe nat precies. Soms moet je dan ook een gok maken om met intermediates of juist met regenbanden de baan op te gaan. Uiteindelijk lukte het weer prima deze keer. In het begin stond ik zevende, maar een paar minuten later was ik ineens 20e. Ook dit keer was het weer een kwestie van afwachten tot het allerlaatste moment om een tijd neer te zetten. De regen was namelijk gestopt en de baan werd steeds droger. Ik zette in de slotfase aan voor een snelle ronde en de negende tijd was uiteindelijk mijn deel", aldus Tom Coronel.


Doordat Roberto Colciago vanwege zijn acties in Porto voor zowel de eerste als de tweede race tien plaatsen moet inleveren schuift de Nederlander met zijn door GR Asia geprepareerde SEAT Leon één plaatsje door. Colciago stond met zijn Team Italia SEAT namelijk net voor Tom in de uitslag.

Pole position ging naar SEAT fabrieksrijder Tiago Monteiro. De Portugees pakte hiermee zijn eerste pole in het FIA WTCC. Verrassend snel waren ook de hagelnieuwe SEAT Leon TDI's. Jordi Gene en Yvan Muller debuteerden hier met de diesel gestookte Leons. Beide coureurs toonden zich uitermate tevreden met de snelheid van de auto. "De topsnelheid ligt nu al hoger dan de benzine auto, ondanks dat de auto een stuk zwaarder is. Vanwege het zwaardere motorblok is de gewichtsverdeling ook nog niet optimaal. We moeten nog veel ontwikkelwerk met deze auto doen maar, de zesde tijd in de kwalificatie toont dat we in ieder geval op de goede weg zijn", aldus Gene.