Ingezonden persbericht

---

EINDHOVEN - Peter Kox en Jos Menten krijgen versterking van Jeroen Bleekemolen tijdens hun deelname aan de Total 24Hours of Spa. Kox en Menten zijn de vaste coureurs op de nummer #8 All-Inkl.com Lamborghini van Reiter Engineering in het FIA GT-kampioenschap. Met Bleekemolen als aanwinst gelden de drie Nederlanders op papier als één van de voornaamste kanshebbers op een podiumplaats. De 24 uurs endurance race heeft plaats op 28 en 29 juli en telt mee voor het FIA GT-kampioenschap.

Peter Kox is heel positief over de drivers line-up: "We beschikken met Jeroen Bleekemolen, Jos Menten en mijn persoontje over een snel trio. Het zal aan onze kwaliteiten niet liggen en qua ervaring zit het wel goed. Alle drie kennen we het circuit goed en Hans Reiter heeft er alles aan gedaan om de Lamborghini's betrouwbaar te krijgen. Omdat we de afgelopen periode toch wel wat tegenslag hebben gehad, was de deelname nog niet zeker, maar Reiter heeft besloten om toch mee te doen."

Bij Reiter Engineering is niets aan het toeval overgelaten. Onder de bezielende leiding van Hans Reiter is keihard gewerkt aan de betrouwbaarheid van de Murcielago's. "En wij zijn nog steeds met de ontwikkeling van de bolide bezig. Alles gaat nieuw op de auto", weet Kox. "De auto is eigenlijk, buiten het chassis compleet nieuw. We laten ook wat dat betreft niets aan het toeval over. Aankomende maandag verricht ik nog de laatste shakedown en dan zijn onze vizieren gericht op Spa."

Peter Kox debuteerde in 1995 succesvol in de 24 uur van Spa. De Eindhovenaar won bij zijn debuut. "Ik vind het een fantastische race. Je kan hier echt voor de overall overwinning gaan. Het is anders als de 24u van Le Mans. Daar maken GT-wagens eigenlijk reëel gezien geen kans op de eindzege."

---- --