Ingezonden persbericht

Harde wind en regen waren de voorspellingen voor de eerste racedag tijdens het EK/WK laser Radial in Scheveningen.
Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en de dag startte met een klein beetje motregen en een goede wind uit het noordwesten. Als snel kwam de zon tevoorschijn en begon het steeds harder te waaien.
Rond een uur of tien waren de 230 bootjes het water op en kon dit kampioenschap beginnen.

Europees Kampioenschap Dames:
Titelverdedigster Evi van Acker (BEL) ging goed van start. Met een eerste en een derde plaats gaat Evi aan de leiding. Onze Nederlandse Gea Jutjens mocht zeer tevreden zijn met de 2 zesde plaatsen in dit internationale veld.
De Friese zussen Marit en Anneke Bouwmeester vonden het een heftige dag maar waren niet ontevreden over hun resultaat. "Het was hard werken vandaag. Vooral tijdens de tweede wedstrijd was het constant hangen", aldus Marit Bouwmeester. Zij staan nu op de 24ste en 25ste plaats na twee races.

Wereld Kampioenschap Heren:
Voor de Nederlandse mannen was het een goed begin van een mooi evenement. In de top 5 staan maar liefst vier Nederlanders. Door de harde wind waren deze sterke heren bijna iedereen te snel af. Douwe Broekens eindigde als 1ste en 2de en staat hierdoor bovenaan de lijst. Ook Eduardo van Vianen had een goede dag. Met een 2 en een 1 staat hij tweede in het overall klassement. Het beloofd een heftige strijd te worden bij de heren.

De voorspelling voor morgen zal hetzelfde zijn als vandaag: harde wind en hoge golven. Het zal vast weer een mooie zeildag worden.

--


Ingezonden persbericht