Time : 18:00:00
Date : 30 July 2007
Sender Name: Nuon

Nuon ondersteunt het Belgische jeugdvoetbal

Vilvoorde, 30 juli 2007 - Met het Nuon Youth Football Plan ondersteunt elektriciteitsleverancier Nuon het Belgische jeugdvoetbal. Telkens wanneer leden, supporters, familieleden van (jeugd)spelers of andere medewerkers van de voetbalclub overschakelen op de positieve energie van Nuon, gaat er voor 20 euro aan ondersteuning in natura naar de jeugdwerking van de club.

Nuon is al langer actief in voetbalsponsoring. Als volkssport nr. 1 vervult voetbal een belangrijke rol in de samenleving. Vanuit haar visie ondersteunt Nuon met name de maatschappelijke kant van deze sport. Het bedrijf heeft met het Nuon Youth Football Plan bewust gekozen om in lijn met haar maatschappelijke betrokkenheid nu ook te investeren in de jeugdwerking van het Belgische voetbal. Nuon trekt deze voetbalsponsoring zo breed mogelijk open en nodigt alle Belgische voetbalclubs uit om via het Nuon Youth Football Plan sponsoring te verwerven voor hun jeugdwerking.

Voor de clubs is de samenwerking met Nuon een goede opportuniteit om over extra materiaal te beschikken. Nuon van zijn kant kan op een positieve manier in contact komen met nieuwe klanten. Voor die nieuwe klanten betekent de overstap naar Nuon niet alleen een economische (voordelige prijs) en ecologische (bijna 60 procent duurzame energie) keuze, maar bovendien steunen ze via het Nuon Youth Football Plan de jeugdwerking van hun club.

De invulling van de sponsoring in natura werd bepaald in een focusgroep, waarin jeugdcoördinatoren, jeugdvoorzitters en jeugdtrainers is gevraagd welke materialen het meest bruikbaar zouden zijn voor de jeugdwerking van de clubs.
De Nuon Clinics, meer bepaald de verrijking van de trainings door profvoetballers, bleken de meest gegeerde natura-sponsoring te zijn. De magische aanwezigheid van een profvoetballer op de training zal de jeugdvoetballertjes motiveren en inspireren. Dankzij het Nuon Youth Football Plan wordt een dergelijke unieke ervaring mogelijk voor elke jeugdclub in België!

Presentatie van het Nuon Youth Football Plan
Op 4 augustus 2007 om 14.00 uur vindt op het miniemen-voortornooi in Bierbeek een seminarie plaats over het Belgische jeugdvoetbal. Een presentatie over het Nuon Youth Football Plan staat eveneens op het programma.

Lees het volledige actiereglement op www.nuon.be
U kan ook terecht op het gratis nummer 0800/21 0 81.

Over Nuon
Nuon Belgium is de grootste nieuwkomer op de Belgische energiemarkt met meer dan 400.000 elektriciteits- en aardgasaansluitingen. Om zijn marktaandeel in de toekomst op een structurele wijze te kunnen vergroten, investeert Nuon Belgium ook in eigen productiecapaciteit in België. Nuon Belgium telt 150 medewerkers en maakt deel uit van de internationale Nuon-groep, die in 2006 met elektriciteit, aardgas, warmte en aanvullende diensten in Nederland, België en Duitsland een omzet genereerde van EUR 5,4 miljard. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie.