Gemeente Assen


Actueel

Gemeente stelt gebiedsvisie op voor Oranjebuurt

Assen, 31 juli 2007

Voor de Oranjebuurt - het gebied tussen de Overcingellaan, Rolderstraat, Javastraat en Stationsstraat - is een stedenbouwkundige en ruimtelijke visie gemaakt. De directe aanleiding hiervoor is de aanstaande herontwikkeling van het Acmesaterrein, waar de voormalige kaas- en melkfabriek van Frieslandfoods staat.

Omdat er in het gebied meerdere herontwikkellocaties zijn en naar verwachting in de toekomst ontstaan, is het van belang het gebied als één geheel te bekijken. De visie biedt een eenduidig toetsingskader voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Ook wil de gemeente er met de visie voor zorgen dat ontwikkelingen op specifieke locaties ten goede komen aan de kwaliteit van het hele gebied.

Zo is een van de uitgangspunten dat er in geval van nieuwe woningbouw op eigen terrein geparkeerd moet worden, om de parkeerdruk op het gebied niet te laten toenemen. Een ander punt is dat er bij ontwikkelingen in het gebied naar wordt gestreefd om waar mogelijk eenrichtingsverkeer in te voeren.

Het bewonersoverleg Centrum en de buurtvereniging hebben als klankbordgroep gefungeerd bij de totstandkoming van de gebiedsvisie. De visie is overwegend positief ontvangen, zowel in de klankbordgroep als tijdens de informatieavond voor omwonenden.

Vanaf 16 augustus ligt de stedenbouwkundige visie ter inzage in het Stadhuis. Gedurende 6 weken kan een ieder die dat wil een schriftelijke inspraakreactie geven.