Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/7)

TILBURG, 31 juli 2007

Arrestatie Tilburger na verkeersruzie

TILBURG: De politie heeft gistermiddag na een verkeersruzie op de Schouwburgring een 20-jarige Tilburger gearresteerd. Hij kreeg onenigheid met een 36-jarige Tilburger die hij daarbij mishandeld heeft.

De Tilburger reed met zijn auto over de Schouwburgring in de richting van de Bredaseweg. Bij de voetgangersoversteekplaats stak een 36-jarige Tilburger met zijn twee dochtertjes van 3 en 5 jaar de weg over. Ter plaatse geldt voor voetgangers, als het doorkruisende verkeer groen heeft, een oranje knipperlicht, waarmee feitelijk het aan het aan hun eigen inzicht is om over steken. De automobilist claxonneerde omdat hij veronderstelde dat de voetgangers door het rode licht liepen. Met de claxon wilde hij hen aanzetten om vlugger door te lopen. Vervolgens remde hij af. Naar zijn zeggen trapte de voetganger terwijl hij passeerde de linkerbuitenspiegel van zijn auto af.

De voetganger, die aangifte deed, verklaart echter dat de auto met grote snelheid aangereden kwam, dat hij gas bij gaf en opzettelijk op hen inreed, waarbij hij nog net door de buitenspiegel bij zijn heup werd geraakt. De automobilist ging vervolgens vol op de rem, stopte midden op de rijbaan en stapte uit. Hij rende op de voetganger af en gaf die een karatetrap tegen zijn rechterbovenbeen. Ook haalde de automobilist met zijn armen uit. Tijdens dit incident ontstond veel commotie op straat. De automobilist werd aangehouden. Er zijn diverse getuigen gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurster blaast ruim 5 x de toegestane hoeveelheid alcohol

TILBURG: De politie heeft gisterenavond omstreeks 21..15 uur op de parkeerplaats aan de Jan Heijnstraat, op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker, een dronken vrouw, een 51-jarige Tilburgse achter het stuur van haar auto vandaan gehaald. De bewaker speelde goed op de situatie in door, terwijl de motor al liep, de sleutels uit het contact te halen, zodat de vrouw niet kon wegrijden. Bij de blaasproef blies de bestuurster 1250 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De vrouw verklaarde dat ze al de nodige wijntjes op had. Ze was naar de supermarkt gegaan om meer drank te halen. Ze wil hulp voor haar probleem gaan zoeken. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd.

Winkeldieven opgepakt na stelen tandenborstel en tandpasta

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Bart van Peltplein heeft gistermiddag een 21-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker zag dat een man een tandenborstel uit een rek pakte. Vervolgens vroeg de man of hij naar de WC mocht. Daar heeft hij de borstel uit de verpakking gehaald en in een sok gestopt. De verpakking gooide hij in de spoelbak van het toilet. Nadat hij de kassa was gepasseerd, werd hij door een medewerker tegengehouden. De tandenborstel had een verkoopwaarde van 5,79 euro.

TILBURG: Een 37-jarige Tilburgse is gisteravond in een supermarkt op het Wagnerplein eveneens betrapt op winkeldiefstal. Zij had onder meer tandenpasta gestolen. Zij stopte diverse goederen zoals deodorant, tandpasta en scheermesjes met een waarde van 27 euro in haar handtas zonder de goederen bij de kassa aan te bieden. Nadat ze voorbij de kassas was en over de diefstal werd aangesproken wilde ze wel betalen. De politie gaat echter uit van een voltooide diefstal en maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

HILVARENBEEK: Vannacht is omstreeks 01.30 uur geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Bukkumweg. De dieven hebben geprobeerd aan de voorzijde een deur in te trappen en met een biels de glazen schuifpui te vernielen. Het is bij een poging gebleven. Een getuige verklaarde dat hij drie of vier mannen bij het pand heeft gezien. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk