Gemeente Lingewaard


Opening Huissense Dag in binnentuin gemeentekantoor Huissen

Tijdens de Huissense Dag op 31 juli a.s. wordt er weer een traditie in ere hersteld. De binnentuin van het gemeentekantoor is op deze dag tussen 10.00 uur en 18.00 uur een openbaar overdekt café-terras wat door iedereen te bezoeken is. Er wordt live-muziek verzorgd tussen 11.30 uur en 14.00 uur wordt door het duo Wiel Lentjes en Jos Paumen. Ook de opening van de Huissense Dag vindt plaats in deze binnentuin, waar om 12.00 uur wethouder Joke van Roosmalen het bestuur van de Stichting Internationale Nijmeegse Fietsvierdaagse ontvangt. Aansluitend maakt Gerard van Groningen, voorzitter van eerdergenoemde Stichting bekend hoeveel fietsers die ochtend van start zijn gegaan. De opening wordt ondermeer bijgewoond door vertegenwoordigers van omringende gemeenten en besturen van lokale evenementenorganisaties.

Informatiestand
De Informatiestand dit jaar voor het eerst geïntegreerd in de Antoniuskapel. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur laten wij u in de kapel onder het motto Lingewaard is een bezoek meer dan waard de toeristische en recreatieve mogelijkheden zien die de gemeente te bieden heeft. Daarbij wordt aandacht besteedt aan de activiteiten die in het kader staan van de Viering 300 jaar Pannerdensch Kanaal, de Toeristische Recreatieve Informatiepunten in Bemmel en Huissen, het Dijkmagazijn in Bemmel, de diverse wandel- fiets- en struinroutes en de vernieuwde website van de gemeente. Ook is de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard present, die informatie verstrekt over de actie Lingewaard Hartsafe en het gebruik van de AED (defibrillator). Voorts is er een film over de jaarlingenveiling op stoeterij Buitenzorg. Dit vanwege het feit dat de Ponymarkt Bemmel dit jaar 50 jaar bestaat. Kortom, het is beslist de moeite waard om dinsdag 31 juli a.s. een bezoek te brengen aan de gemeentelijke promotietent en de binnentuin van het gemeentekantoor.

Tenslotte is de gemeente Lingewaard dit jaar verder nog ook aanwezig op de Bemmelse Ponyjaarmarkt op maandag 13 augustus en tijdens de Sail aan het Looveer op zondag 19 augustus a.s.

Vanwege de Huissense Dag worden er een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Zie hiervoor de publicatie van deze week in Het Gemeentenieuws.