Gemeente Bronckhorst
---


Twee uitzonderingsregels permanent bewonen recreatieverblijven in Bronckhorst

Persoonsgebonden beschikking aanvragen kan tot
5 oktober a.s.

De gemeente Bronckhorst heeft vorig jaar beleid opgesteld waarin staat dat het permanent bewonen van recreatiewoningen in de gemeente niet is toegestaan, ook niet als het om een tijdelijke situatie gaat. De gemeente treedt handhavend op (via boetes en uitzetting) als een recreatiewoning als hoofdwoonverblijf wordt gebruikt. Er zijn twee uitzonderingsgevallen . Tijdelijke vrijstelling

Onder bepaalde omstandigheden is er tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan mogelijk voor bewoning in situaties waarbij behoefte is aan een tijdelijke oplossing. . Persoonsgebonden beschikking

Het is mogelijk om voor bestaande bewoning die is aangevangen vóór of op 31 oktober 2003 (de peildatum waar de gemeente van uit gaat) en waartegen van gemeentewege niet is opgetreden op verzoek van de belanghebbende een persoonsgebonden beschikking (PGB) te krijgen. Niet omdat de gemeente van mening is dat bewoning acceptabel is, maar omdat het in sommige gevallen juridisch gezien niet meer mogelijk is om tegen deze situaties handhavend op te treden. In dat geval mag de huidige bewoner op het adres blijven wonen totdat deze verhuist of komt te overlijden. Daarna mag het adres niet meer opnieuw worden bewoond. Mensen die een persoonsgebonden beschikking (PGB) willen aanvragen, moeten een verzoek daartoe uiterlijk 5 oktober a.s. indienen bij de gemeente, afdeling Ruimtelijke en economische ontwikkeling.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op de website www.bronckhorst.nl > infobalie > plannen en projecten > recreatiewoningen beleid onrechtmatige bewoning.

Hengelo Gld., 31 juli 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --