Politie Haaglanden

Persberichten 31 juli

Haaglanden, 31-07-2007

Eiergooiende jongens aangehouden
Den Haag - Voor het gooien van eieren vanaf een viaduct naar voorbijrijdende auto's zijn maandagavond 30 juli drie jongens aangehouden. De politie kreeg omstreeks 20.40 uur meldingen dat drie jongens vanaf een viaduct aan de Zoetermeerse Rijweg met eieren naar auto's gooiden. Toen de agenten bij het viaduct kwamen, zagen zij veel eierschalen en eigeel op straat liggen. Drie jongens, twee 11-jarige Hagenaars en een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis, werden nabij het spoor aangehouden voor baldadigheid.

Haastige spoed
Den Haag - Doordat hij met 180 km per uur op de A13 reed, trok een 19-jarige automobilist uit Rotterdam maandagavond 30 juli om 22.48 uur de aandacht van surveillerende agenten. De automobilist reed ter hoogte van Delft toen hij door zijn snelheid de aandacht trok. Na een korte achtervolging werd hij staande gehouden. De automobilist reed in de auto van zijn moeder en verklaarde haast te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vechtpartij onder het oog van de camera
Den Haag - Dankzij cameratoezicht hielden politieagenten dinsdagochtend 31 juli omstreeks 03.50 drie mannen aan op verdenking van mishandeling van een 19-jarige Voorburger. Op camerabeelden was te zien dat er tumult was op de kruising van de Nieuwe Parklaan en de Kurhausweg. Agenten troffen ter plaatse de Voorburger met een bebloed gezicht aan. Het slachtoffer verklaarde even tevoren te zijn mishandeld door vier mannen. In de Gentsestraat hielden agenten kort daarna drie Noord-Hollandse mannen, van 21 en 22 jaar, aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De politie onderzoekt de zaak.

Domme pech
Den Haag - Een 14-jarige Hagenaar had maandag 30 juli omstreeks 17.00 uur domme pech toen hij op de Wassenaarsestraat een surveillerende agente tegemoet reed. Omdat hij tegen de richting in reed, wilde de agent hem bekeuren en hield hem staande. Tijdens de controle bleek dat de jongen geen geldig bromfietscertificaat of een identiteitsbewijs kon laten zien en werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nadat zijn moeder zijn paspoort kwam brengen mocht de jongen weer naar huis. Hij kreeg twee bekeuringen omdat hij tegen de richting in was gereden en omdat hij beneden de 16 jaar een bromfiets bestuurde.

Twee fietsen en één bon
Den Haag - Een 47-jarige Hagenaar werd maandag 30 juli aangehouden omdat hij een gestolen fiets bij zich had. De man liep omstreeks 16.15 uur op de Neptunusstraat met twee fietsen, een damesfiets en een kinderfiets, toen surveillerende agenten hem controleerden. Van de aankoop van de kinderfiets kon de man een bon overleggen, de damesfiets bleek bij navraag als gestolen te zijn opgegeven. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook nog een boete open had staan waarvoor hij vier dagen gevangenisstraf moet uitzitten. De man krijgt een proces-verbaal voor het bezitten van de gestolen fiets.

Te hard? Op de bon
Den Haag - Politieagenten voerden maandag 30 juli tussen 08.15 uur en 12.15 uur op de Bezuidenhoutseweg een snelheidscontrole uit. In totaal controleerden zij 1.220 bestuurders gecontroleerd. Vijftig van hen kunnen een boete tegemoet zien voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - Op maandag 30 juli omstreeks 22.30 uur worden agenten in de Nobelstraat door een 66-jarige Hagenaar aangesproken dat er in een woning in die straat een gewonde man zou zijn. Binnen treffen de agenten geen personen, maar wel een hennepkwekerij met 208 planten aan. Hierop de is Hagenaar meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Geldautomaat vernield, dader aangehouden
Den Haag - Na een melding op maandag 30 juli omstreeks 17.30 uur dat op het Hobbemaplein een man met stenen naar een geldautomaat gooide, hield de politie een 53-jarige Hagenaar aan. De man verklaarde dat hij geld nodig had, maar dat zijn pinpas kapot was. Uit woede had hij met een trottoirtegel het beeldscherm van de automaat vernield.

Aangehouden voor vervalsen legitimatiebewijs
Den Haag - De politie ging op maandag 30 juli omstreeks 10.00 uur naar de belastingsdienst op het Stationsplein, waar een 28-jarige Portugees met een vals legitimatiebewijs een sofinummer probeerde aan te vragen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Inbreker in kelderbox op heterdaad betrapt
Leidschendam -De politie kreeg dinsdag 31 juli om 02.00 uur een melding van een inbraak in een kelderbox aan de Gravin Juliana van Stolberglaan. Toen de agenten aankwamen, gingen twee verdachten ervandoor. Eén van de mannen verdween in het donker, de andere zagen de agenten de galerij oprennen en in een woning verdwijnen. Daar probeerde de man aan de voorzijde van de flat via het balkon te ontsnappen, maar hij sprong in de armen van een politieagent die daar had postgevat. Hij hield de 26-jarige man uit Den Haag aan.

Gek op rode auto's
Delft - Politieagenten zagen maandag 30 juli om 15.50 uur een hun bekende veelpleger/autodief in een Alfa Romeo rijden op de Spoorsingel. De politieagenten wisten dat de bestuurder geen rijbewijs had en vermoedden dat de rode Alfa Romeo, de favoriete kleur van de bestuurder, wel eens gestolen zou kunnen zijn. Na contact met de eigenaar van de auto bleek dat de Alfa Romeo die dag gestolen was in Den Haag. De verdachte, een 55 jarige man uit Den Haag, kreeg meerdere processen-verbaal.

Dure port
Delft - Een medewerker van een supermarkt aan de Choorstraat zag maandag 30 juli om 19.45 uur dat een man spullen in een rugzak stopte en deze niet afrekende bij de kassa. Toen de medewerker de man aansprak, bekende deze twee flessen port te hebben meegenomen. De 53-jarige man uit Delft kreeg een dagvaarding en een winkelverbod.

Teveel op
Delfgauw - Een blaastest bij een 74-jarige bestuurder uit Delft wees al snel uit dat deze teveel gedronken had. Agenten zagen de Delftenaar dinsdag 31 juli om 00.10 uur rijden op de Delftsestraatweg en controleerden hem. De bestuurder blies 490 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De man kreeg een proces-verbaal.

Gewond bij aanrijding
De Lier - Een 61-jarige automobilist uit De Lier kon maandag 30 juli om 17.45 uur een auto die keerde op het Sint Aechtenland niet meer ontwijken en botste tegen hem aan. Door de aanrijding raakte hij gewond. De man uit De Lier is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Veel te jong aan het bier
's-Gravenzande - Drie jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar, allen uit 's-Gravenzande moesten maandag 30 juli om 14.30 uur mee naar het politiebureau omdat zij in een speeltuin aan de Gasthuislaan al bier drinkend waren aangetroffen door politieagenten. De knapen zaten daar met een krat bier en zakken chips. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht van de gedragingen van hun kroost en konden de knapen, met een Halt-verwijzing op zak, aan het politiebureau komen ophalen.

Slijptol lenen om fiets te stelen
Honselersdijk - Een alerte bewoner van de Groenelaan belde maandag 30 juli om 21.45 uur de politie omdat een jongeman, die een gloednieuwe fiets bij zich had, een slijptol van hem wilde lenen om het slot daarvan open te maken. Hij vertelde de bewoner dat hij zijn fietssleutel kwijt was en dat zijn moeder vreselijk kwaad zou worden omdat het de zoveelste keer was. Politieagenten konden op grond van het signalement een 28 - jarige man uit Den Haag aanhouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Snelheidscontrole
Leidschendam/Voorburg - Agenten hielden maandag 31 juli tussen 09.30 en 12.30 uur op twee locaties snelheidscontroles. Op de Laan van Nieuw Oosteinde in Voorburg, bekeurden zij drie bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/uur overtraden. Op het Wilsveen in Leidschendam overschreden drie bestuurders de daar geldende maximumsnelheid van 60 km/uur. De hoogst gemeten snelheid die ochtend was 73 km/uur.

Pillen op zak
Zoetermeer - Een agent zag op maandag 31 juli om 00.05 uur een hem ambtshalve bekende 32-jarige Zoetermeerder op de Dirc van de Doortogelaan. De agent vroeg of hij even in zijn rugtas mocht kijken, waar de man toestemming voor gaf. In de tas vond hij pillen, wit poeder en een weegschaal. Alhoewel de man verklaarde dat de inhoud van de tas niet van hem was, hield de agent hem aan. Hij zit nog vast voor nader verhoor.

Autoradiodief aangehouden
Zoetermeer - De politie kreeg maandag 31 juli om 20.45 uur een melding van een inbraak in een auto in een parkeergarage aan het Hogerop. Een getuige kon een signalement van de verdachte geven en wist nog in welke richting hij was weggelopen. Op de Heijermanshove zagen de agenten even later een man lopen die voldeed aan het signalement, en ook een autoradio bij zich had. Ze hielden de 35-jarige man uit Zoetermeer aan. De man zit nog vast voor nader verhoor.

Schietpartij zonder gewonden
Zoetermeer - Een aanrijding op de hoek Madernarode en Muzieklaan liep maandagmiddag 31 juli om 16.30 uur uit op een schietpartij. De inzittenden van de auto's waren waarschijnlijk bekenden van elkaar en de toedracht van de aanrijding is nog niet geheel duidelijk. Wel is duidelijk dat vanuit één van de auto's op de inzittenden van de andere auto is geschoten. Zij, een 18-jarige Zoetermeerse en haar vriend, een 25-jarige Zoetermeerder, vluchtten weg uit hun auto in de richting van de Schubertrode. Zij zijn heel erg geschrokken, maar bleven gelukkig ongedeerd. De politie onderzoekt de zaak en heeft ondertussen een eerste aanhouding van een 23-jarige vrouw uit Zoetermeer verricht. De politie verwacht nog meerdere aanhoudingen in deze zaak.