Ingezonden persbericht


Völkl lanceert de Tigershark ski

Persbericht

Ski sluipend als een tijger, agressief als een haai. Nieuw deze winter, de grootste innovatie sinds de carve technologie: de Tigershark van Völkl!

Heerlen, augustus 2007 - Deze winter lanceert Völkl een techniek die één van de grootste innovaties op ski-gebied wordt sinds de introductie van de carve technologie; de Tigershark. De eerste ski waarvan de 'flex' door de skiër zelf kan worden aangepast. Sluipend als een tijger of agressief als een haai van de piste af? Dankzij de Power Switch Technology kan het allebei, omdat het de eerste ski is waarbij de eigenschappen van de ski in een handomdraai compleet gewijzigd kunnen worden.

Eats everything - Attacks everyone
Skiën zal nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij de nieuwe Tigershark ski met de innovatieve Power Switch technologie verandert de skiër zelf met een simpele handbeweging de Tigershark van een comfortabele tourski in een agressieve ski die de bochten aanvalt als een haai. Vandaar de slogan: "Tigershark: 'Eats Everything. Attacks Everyone". Achterop de ski is de unieke Power Switch bevestigd, die de carbon staven controleert, die de stijfheid en flexibiliteit van de ski reguleren.

Power on, power off
Afhankelijk van de gewenste stijl of fysieke conditie kan de skiër de skikarakteristieken en dynamica van de ski variëren. 'Power On' zorgt voor een agressievere ski-ervaring met perfecte, korte bochten. De 'Power Off' stand brengt de skiër terug naar een flexibeler, soepeler niveau. Dankzij de Power Switch kan de Tiger Shark zich bovendien snel en eenvoudig aanpassen aan wisselende sneeuwomstandigheden.

Twee topmodellen; Tigershark 12 Feet Power Switch en Tigershark 10 Feet Power Switch De topmodellen in de nieuwe ski serie zijn de Tigershark 12 Feet Power Switch en Tigershark 10 Feet Power Switch. De 12 Feet Tigershark versie is met name ontwikkeld voor snelle, wijde bochten, terwijl de 10 Feet versie zich richt op de skiër die houdt van snelle, korte bochten. De Power Switch technologie maakt het mogelijk om de 'flex' van de ski met een hand te wijzigen. De adviesverkoopprijs voor beide ski's is E 1199,95. Zie voor meer informatie www.voelkl.nl.

De Duitse naam Völkl is al 75 jaar bekend in de sportwereld. De naam stamt af van de achternaam van de oprichter: Georg Völkl. In 1880 werd de basis gelegd voor het nu wereldberoemde sportmerk. Reeds in het begin van de 20ste eeuw ging men zich specialiseren in de skiproductie. In de opvolgende jaren begon Völkl ook met het produceren van tennisrackets en snowboards. Völkl is tegenwoordig één van de meest innovatieve fabrikanten op het gebied van sportartikelen. Dit mede dankzij de jarenlange ervaring en de kritische houding ten opzichte van trends en technische snufjes. Traditie, innovatie en perfectie zijn de sleutelwoorden voor het motto van Völkl: 'altijd een klasse beter zijn'. Onder de actieve mensen ook bekend als: 'You can feel it'. Voor meer informatie zie www.voelkl.nl.