Ingezonden persbericht


Persbericht

31 juli 2007

Reader's Digest benoemt Michael Brennan tot President Reader's Digest Europa en CEO Direct Holdings Worldwide

Michael A. Brennan is benoemd tot President van Reader's Digest Europa en Chief Executive Officer van Direct Holdings Worldwide; de afdeling van de Reader's Digest Association (RDA) die verantwoordelijk is voor de Time Life activiteiten. Deze benoeming is aangekondigd door Mary Berner, President en Chief Executive Officer van de Reader's Digest Association, Inc.

Sinds 1998 was Michael Brennan President RDA Latijns-Amerika en Zuidoost Azië. Hij begon zijn carrière bij RDA in 1990 als Publishing Director voor de Special Interest Magazine Group. Hij bekleedde diverse posities binnen de tijdschriftenuitgeverij en de Book & Home Entertainment divisie van Reader's Digest USA en Reader's Digest Europa. In 1997 werd hij benoemd tot Vice President Developing Markets, waarbij hij verantwoordelijk was voor Azië, Latijns-Amerika en Midden- en Oost-Europese regio's.

"Ik ben verheugd om Mike Brennan in te kunnen zetten voor zijn tweede avontuur in Europa, waar hij al in de jaren '90 een rol speelde in RDA's eerste expansiegolf in Centraal-Europa", aldus Berner. "Mike is een toegewijde topmanager met een focus op verbetering van bedrijfsresultaten zoals hij al in Azië en Latijns-Amerika liet zien. Het is aan hem om zowel de groei in onze traditionele Europese markten te stimuleren als onze expansie in nieuwe markten te continueren". De afgelopen vier jaar heeft de Reader's Digest Association nieuwe bedrijven opgericht in tien landen. RDA verkent momenteel nieuwe markten in voorbereiding op verdere expansie.

Als CEO van Direct Holdings Worldwide zal Brennan verantwoordelijk zijn voor de wereldwijde marketingactiviteiten van Time Life Business. Afgelopen maart 2007 werd Direct Holdings Worldwide onderdeel van RDA in verband met de overname van RDA door een groep investeerders onder leiding van Ripplewood Holdings, L.L.C.

Over Reader's Digest
De Reader's Digest Association, Inc. is een wereldwijde uitgever en direct marketer van boeken, tijdschriften, muziekcollecties en video's met klanten in meer dan 70 landen. Het bedrijf geeft 77 tijdschriften uit, inclusief 50 lokale edities van 's werelds meest gelezen tijdschrift; Reader's Digest. Zie ook www.rda.com en www.rd.com/international/nl/.

###