Politie Amsterdam-Amstelland



Alerte burger leidt politie naar woning pijltjesschutters; in woning drugs, geld en vuurwapen gevonden / Osdorperweg (31/07/07)

Naar aanleiding van publicaties in diverse media kreeg de politie zondag een belangrijke tip van een oplettende burger. De vrouw had voor een woning aan de Osdorperweg meerdere malen een witte bestelbus zien staan, voorzien van een Engels kenteken en had diverse mannen de laatste tijd zien in- en uitlopen. Toen agenten zondagavond deze woning binnengingen ontstond al het vermoeden, onder andere door aangetroffen verblijfsdocumenten en fotoâs, dat de zogenaamde pijltjesschutters hier verbleven. In de woning trof de politie de volgende goederen aan: * een vuurwapen met viertien patronen * drie dozen met ruim10 kilo weed * een geldbedrag van ongeveer 15.000 euro
* de verpakking van een blowgun (blaaspijp) * persoonlijke bescheiden * een busje pepperspray De 23-jarige Britse verdachte werd in de nacht van vrijdag 27 juli op zaterdag 28 juli rond halfeen gearresteerd op de Willem de Zwijgerlaan. De tweede verdachte, een 24-jarige man uit Groot-Brittannië, werd zaterdagmiddag rond twee uur in een politiebureau gearresteerd. Zij worden onder andere verdacht van het feit dat zij op woensdagavond 25 juli drie personen op verschillende locaties met pijltjes beschoten.

Vrijdagnacht werd een 29-jarige man op de Droogbak, vanuit een witte bestelbus, met een pijltje beschoten. Hij bedacht zich geen moment, zette middels een taxi de achtervolging in en belde de politie. Hierdoor konden agenten de witte bestelbus in beslag nemen op de Bestevaerstraat.

In de bus vond de politie een pijltje, soortgelijk als de pijltjes waarmee de slachtoffers waren beschoten. Tevens werden twee kapmessen aangetroffen.

Even later kon de 23-jarige verdachte worden gearresteerd op een terras van een café aan de Willem de Zwijgerlaan.

De politie is zeer content met het optreden van het laatste slachtoffer, een beroemd vechtsporter. Door zijn doortastend optreden heeft de politie de verdachten kunnen arresteren en zijn meer slachtoffers voorkomen. De politie heeft dinsdagmiddag de taxikosten van de man vergoed en hem in het zonnetje gezet.