Ikhebgewonnen.nl blij met kansspelautoriteit


GIETEN, 20070731 -- De minister van justitie Hirsh Ballin maakte deze maand bekend dat Justitie werkt aan de oprichting van een kansspelautoriteit. IkHebGewonnen.nl dringt erop aan dat deze kansspelautoriteit zich ook gaat bezig houden met controle op de vele prijzenfestivals waarmee consumenten worden verleid allerlei producten te kopen. De website IkHebGewonnen.nl inventariseert prijswinnaars van gratis prijzenfestivals en keurt zodoende deze loterijen op betrouwbaarheid. Tot nu toe is van nog geen enkel prijzenfestival gebleken dat de organisatoren te goeder trouw zijn.

Sinds de oprichting in mei van dit jaar heeft zich nog geen enkele winnaar gemeld voor de gratis loterijen van bijvoorbeeld Autoweek, Clearasil, Reader's Digest, Seebuyfly en al die anderen. Ook de organisatoren van deze loterijen hebben nog geen winnaars gemeld, terwijl IkHebGewonnen.nl ze toch wel allemaal heeft aangeschreven.

In fel contrast met het aantal winnaars staat het aantal niet-winnaars dat zich bij IkHebGewonnen.nl heeft beklaagd over de oncontroleerbaarheid van deze loterijen. Dat komt goed overeen met het aantal van ruim 300 klachten dat de Consumentenautoriteit tussen maart en juli dit jaar heeft verzameld op haar meldpunt voor misleidende loterijen. Onder de klagers zitten veel klachten over ongevraagde e-mails die beloven torenhoge prijzen uit te keren, mits men zichzelf maar even bekend maakt door een bedrag over te maken naar een buitenlandse bankrekening. Ook de acties om een code te sturen naar een sms-nummer en dan kans te maken op de meest fantastische zaken, wekken steeds meer ergernis.

Helaas heeft de Consumentenautoriteit het meldpunt voor prijzenfestivals weer gesloten. IkHebGewonnen.nl gaat echter door. Prijswinnaars worden opgeroepen zich te melden. IkHebGewonnen.nl staat garant voor hun privacy, hun gegevens zullen niet op de website worden vermeld.
Ook de organisatoren van de prijzenfestivals blijven welkom om winnaars te melden en daarmee hun festival positief van andere te onderscheiden. Voor mensen die op een prijzenfestival willen reageren, is het een kleine moeite even te kijken op IkHebGewonnen.nl welke organisatoren daadwerkelijk prijzen uitreiken en welke niet.

http://www.ikhebgewonnen.nl