Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 01-08-2007

Snelheidscontrole

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 31 juli met een lasergun een snelheidscontrole op de Rondweg gehouden. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 70 km/u negeerden. De bestuurder met de meeste haast reed 105 km/u.

Jongetje vermist

HOUTEN Op dinsdag 31 juli werd een 2-jarig jongetje korte tijd vermist.

Rond 13.55 uur kwam bij de politie de melding binnen dat op het Wikke Oord een 2-jarig jongetje ongeveer sinds 13.30 uur vermist werd. Het knaapje was ook al in maart 2007 van huis gegaan. Hij werd toen door een buurtbewoner uit een sloot gered en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar moest hij toen een dag blijven.

Op dinsdagmiddag had hij in een onbewaakt ogenblik kans gezien uit de woning te komen. De politie zette meerdere eenheden in om in de omgeving naar de peuter te zoeken. Rond 14.10 uur zagen agenten op het Imkerseind enkele personen lopen die een jongetje aan de hand hadden. Hij voldeed aan het signalement van het gezochte jongetje.

Nog voor de agenten de mensen aanspraken, sprak de familie hen al aan. Het jongetje bleek inderdaad het gezochte jongetje te zijn. Hij was naar hun woning aan de Boterhoeve komen lopen om met hun zoontje te spelen. Zij waren nu met hem onderweg naar de woning van zijn ouders.

De agenten en de familie gingen samen met de peuter naar het politiebureau, waar hij door zijn bezorgde vader werd opgehaald.

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Op dinsdag 31 juli rolde de politie een hennepkwekerij op.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 10.35 uur een onderzoek in een woning aan de Rigastraat in. In de woning werd een grote hennepkwekerij met meer dan 750 planten aangetroffen. In het pand bevond zich een 42-jarige man uit Zeist. Hij werd aangehouden. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak: identiteitskaart verloren

IJSSELSTEIN In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 juli werd ingebroken in een woning. In de vroege ochtend van woensdag 1 augustus werd een verdachte aangehouden.

Op dinsdag werd rond 00.10 uur gemeld dat werd ingebroken in een woning aan de Televisiebaan. De twee verdachten zouden zich op het balkon van het pand bevinden. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. De agenten troffen een opengebroken deur aan en stelden een onderzoek in de woning in. Daaruit bleek dat de verdachten waren verdwenen en kennelijk nog geen kans hadden gezien iets te stelen.

Eén van de verdachten was echter niet zo handig geweest: hij was op de plaats van het misdrijf zijn identiteitsbewijs verloren. Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in, maar ook daar werden de twee verdachten niet meer aangetroffen.

De verdachte, een 15-jarige jongen uit IJsselstein, is op woensdagochtend 1 augustus in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar hem en zijn medeverdachte wordt voortgezet

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 31 juli een verkeerscontrole op De Baan gehouden. Daarbij werden in totaal dertien bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel, niet tonen rijbewijs, niet dragen helm, en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Kleding

NIEUWEGEIN Op dinsdag 31 juli werd een vrouw op heterdaad op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 09.55 uur zag een medewerker van een winkel dat een klant meerdere kledingstukken uit de stellingen pakte en die in haar tas stopte. De klant ging langs de kassa, maar rekende daar de kleding in de tas niet af. Nadat zij de kassa was gepasseerd, werd zij aangehouden door de medewerker en werd de politie gewaarschuwd.

Agenten kwamen ter plaats en de vrouw bleek voor meer bijna 125 aan kleding te hebben gestolen. Zij werd naar het politiebureau overgebracht. Bij haar verhoor bekende zij de diefstal. Zij kreeg een bekeuring van 220.