Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

DeVotchKa met nieuw album

How It Ends vanaf 6 augustus verkrijgbaar

DeVotchKa, volgens Filter Magazine 'the best band in America you've never heard of', heeft een exclusieve deal getekend met ANTI- RECORDS voor de Europese release van hun veel geprezen album How It Ends.

DeVotchKa bestaat uit vier muzikanten en is heel langzaam op weg een van de meest bekende bands van dit moment te worden. Ze maken een onvergelijkbare, maar heldere eenheid van Oost-Europese, Zuidwestelijke, Zuid-Amerikaanse en Amerikaanse roots muziek, zowel punk als folk.

LA Weekly omschreef hun muziek als 'de onontdekte zoete plek tussen de wazige met snaren doorregen indie-folk van The Arcade Fire en Gogol Bordello's Oost-Europese Gypsy-punk'. New York Times noemde de band 'de meest muzikaal veelzijdige band uit de Gypsy-punk hoek van de afgelopen jaren'.

Met de release van How It Ends kreeg de VS als vanuit het niets een ontstellend goede plaat voor z'n kiezen. Een plaat die zeer goede kritieken kreeg van de verschillende media in het hele land. Deze aandacht maakte van de band een groeiend underground fenomeen.

Jarenlang toeren met gelijkgestemde zielen als Belle and Sebastian, Calexico, M.Ward en Gogol Bordello, hebben geleid tot uitverkochte optredens van de band in verschillende zalen in de Verenigde Staten. DeVotchKa's live optredens worden als alles overtreffend beschouwd met fans die zowel dansen als huilen - soms zelfs tijdens hetzelfde nummer.

'Het is een lange reis geweest die begon in 2004, in de woestijn van Arizona,toen we How It Ends opnamen. We waren volledig onafhankelijk en dus moesten we het jarenlang hebben van mond-op-mond-reclame. We hebben er altijd van gedroomd om met onze muziek de grens over te gaan. We hadden daar nooit de kans voor tot aan nu... het is drie jaar later maar de muziek is nog hetzelfde. Ik denk dat dit het album is waar we altijd om bekend zullen blijven' - commentaar van Nick Urata (zang, theremin, gitaren, piano, en trompet) over het album.

De song How It Ends was te horen tijdens de trailer van de film Everything Is Illuminated, waarmee de band bekend werd bij een groter publiek. Maar DeVotchKa's doorbraak naar een nog groter publiek kwam met de film Little Miss Sunshine (winnaar van meerdere Academy Awards in 2006 ). De band componeerde en speelde het grootste deel van de songs die op de soundtrack van de film staan. Deze soundtrack werd in 2006 genomineerd voor een Grammy Award in de categorie Best Compilation Soundtrack. Twee van de songs op deze soundtrack, You Love Me en How It Ends, staan ook op het album How It Ends.

De Europese versie van How It Ends bevat ook de animatievideo voor Vengo, Vengo (een nummer van DeVotchKa's vorige album Una Volta) en is vanaf 6 augustus in heel Europa verkrijgbaar.

www.devotchka.net - www.myspace.com/devotchkamusic


- EINDE PERSBERICHT -

Promo-exemplaren zijn opvraagbaar! Stuur een reply met adresgegeven en het gaat meteen op de bus.

Foto's zijn te downloaden van www.het-monumentale.nl/downloads.php. Er zijn interviewmogleijkheden met DeVotchKa. Bel of mail voor de mogelijkheden!

HET MONUMENTALE

promotie & educatie voor de muzieksector

Evelyne Levêke

Jansveld 31, 3512 BE Utrecht

Postbus 553, 3500 AN Utrecht

M: 06 - 4500 8427 - F: 08 - 4224 8808

evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Check ook Dizkuzz - forumdiscussies met en over de muziekbizz - www.dizkuzz.nl