Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Bestemd voor

sociaal-economische redactie

30 juli 2007

CNV Jongereninspectieteam bezoekt vakantiewerkgevers

Leden van de jongerenvakbond CNV Jongeren gaan 6 en 7 augustus het land in om uit de nominaties voor de Beste Vakantiewerkgever van 2007 de winnaar te kiezen. Vakantiewerkgevers hebben het niet altijd goed voor elkaar. De helft van de vakantiekrachten heeft bijvoorbeeld geen contract. CNV Jongeren wil weten waar het wel goed gaat en bezoekt de genomineerde bedrijven.

Ons 'inspectieteam' bezoekt dit jaar onder meer een thuiszorgorganisatie en een Call Center in Utrecht, een dvd-productiebedrijf in Uden, een schoonmaakbedrijf in Nunspeet, een zwembad in Hillegom, een groothandel in Nijmegen, en een attractiepark in Slagharen.

Deze bedrijven zijn genomineerd door vakantiekrachten die de test hebben ingevuld op www.vakantiebaantje.com. Het inspectieteam let onder meer op of de vakantiewerkkrachten een arbeidscontract gekregen hebben, onder deskundig toezicht werken en of de pauzes en werktijden goed geregeld zijn. Daarnaast of ze veilig en zonder gevaar hun werk kunnen doen. En is de sfeer op de werkvloer prettig? Inmiddels hebben ruim 7000 jongeren de vragenlijst op internet ingevuld.

CNV Jongeren nodigt u uit om op maandag 6 of dinsdag 7 augustus bij deze inspectiebezoeken aanwezig te zijn. Als u hier in geĂŻnteresseerd bent, neem dan contact op met Maik Schulz, 030-7511858.

De winnaar wordt 15 augustus bekend gemaakt.

---- einde persbericht ----

Voor meer informatie over de campagne en/ of het opvragen van de voorlopige resultaten van de vakantiewerktest, kunt u contact opnemen met Klaas Pieter Derks, voorzitter CNV Jongeren, 06-42038626, 030-7511850

www.cnvjongeren.nl

www.vakantiebaantje.com

CNV JONGEREN

CNV Jongeren... Omdat het mensen raakt