Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongens (16) gepakt voor joyriding

Publicatiedatum: 6-8-2007 10:42:14

VOORTHUIZEN - De politie in Voorthuizen heeft zondagnamiddag twee zestienjarige jongens uit die plaats gepakt voor joyriding en het rijden onder invloed. De twee bleken er zonder toestemming vandoor te zijn gegaan met de auto van de ouders van één van hen. De bestuurder bleek tevens onder invloed van alcohol. Agenten zagen het duo rond half zes over de Wikselaarseweg rijden. Daarbij viel het jeugdige uiterlijk van de bestuurder op, waarop de wagen tot staan werd gebracht op de Strausslaan. Beide inzittenden werden aangehouden nadat bleek dat ze de auto zonder toestemming hadden meegenomen. De bestuurder rook bovendien naar alcohol en moest een ademonderzoek ondergaan. Daaruit bleek dat hij onder invloed was van een alcoholpromillage van 0,64. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Beiden krijgen bovendien een proces-verbaal voor joyriding. (07-120811)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer loopt tegen de lamp bij koperdiefstal
Publicatiedatum: 6-8-2007 10:41:37

EDE - Een 23-jarige Arnhemmer is zondagavond in Ede tegen de lamp gelopen bij een koperdiefstal. De man werd rond half acht op heterdaad betrapt door beveiligingsmedewerkers op een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat. Volgens de beveiligers bevond de Arnhemmer zich zonder toestemming op het bedrijfsterrein en zou hij in een container gekeken hebben bij een partij koper. Daarnaast vonden de beveiligers een partij koper die kennelijk klaargelegd was om mee te nemen. De Arnhemmer werd in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Bij zijn aanhouding bekende de man al dat hij op koper uit was. De Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten. (07-120846)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (19) belandt in ziekenhuis na val van fiets
Publicatiedatum: 6-8-2007 10:34:11

BARNEVELD - Op de Churchillstraat in Barneveld is zondagmiddag een negentienjarig meisje uit die plaats in het ziekenhuis beland na een val van haar fiets. Het slachtoffer was door de val enige tijd buiten kennis geweest. Volgens omstanders was het meisje even voor half twee op een schoolplein door nog onbekende oorzaak van haar fiets gevallen en op haar kin terecht gekomen. De Barneveldse is per ambulance naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede gebracht. Van drank- of drugsgebruik was geen sprake, aldus de politie. (07-120757)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na rijden onder invloed

Publicatiedatum: 6-8-2007 10:33:24

OOSTERBEEK - De Renkumse politie heeft zondagmiddag in Oosterbeek een 39-jarige automobilist uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was omstreeks half drie op de Polderweg in zijn woonplaats van de weg geraakt en in een sloot gereden. Agenten waren kort daarvoor door getuigen gewaarschuwd nadat ze de man in beschonken toestand in zijn auto hadden zien stappen. Terwijl de agenten met de getuigen in gesprek waren kwam de Oosterbeker aanrijden waarna hij van de weg raakte. De man werd terplekke aangehouden. Uit ademonderzoek bleek dat de Oosterbeker met een promillage van 2,54 achter het stuur had gezeten. Dat is bijna vijf keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de Oosterbeker ingevorderd.
(07-120785)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oosterbeker gewond na val van fiets in Kootwijk
Publicatiedatum: 6-8-2007 10:32:39

KOOTWIJK - Een 48-jarige wielrenner uit Oosterbeek is zondagochtend in Kootwijk gewond geraakt na een val van zijn fiets. De man reed rond kwart voor elf met zijn fiets over het fietspad langs de Radioweg. Hoge snelheid in combinatie met een oneffenheid in het wegdek zou de oorzaak zijn van zijn val. De man is met schouderletsel naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-120725)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053