Provincie Flevoland



Leader+ bijdrage voor boerderij Hoeve Vredeveld

Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland hebben besloten om een Leader+ bijdrage van 177.167 euro toe te kennen aan het project `Boerderij Hoeve Vredeveld'. Het project kost in totaal 590.588 euro .

Boerderij Hoeve Vredeveld is een akkerbouwbedrijf in het buitengebied van Lelystad. Zij gaat haar activiteiten uitbreiden met een Zorgboerderij. Er wordt een stal en een aardbeienkas gebouwd en er komt een gebouw voor dagbesteding. Mensen kunnen hier in hun eigen tempo aan het werk zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan recreatie, educatie en cultuurhistorie. Er komt een met de hand gegraven sloot (waar men als recreant ook zelf mag graven) met verwijzing naar de polderpioniers en er worden natuurelementen aangelegd. Er komt een schaftkeet waarin recreanten een kopje koffie kunnen drinken en er komt een wandelroute, een vakantiepension voor kleine huisdieren en een snijbloemkwekerij.

Leader+ programma

Organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven die een goed idee hebben, kunnen een Leader+ aanvraag indienen. De inhoud van Leader+ projecten kan uiteenlopen van leefbaarheid tot natuurbeheer, plattelandstoerisme en biologische landbouw. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat om de inzet en betrokkenheid van de lokale samenleving. Leader+ is namelijk bedoeld voor vernieuwende initiatieven vanuit de plaatselijke bevolking, die gedragen en vaak ook uitgevoerd worden door een groot deel van de samenleving.

De Leader+ aanvragen worden beoordeeld door de Lokale Actie Groep Leader+ Flevoland (LAG). De LAG is samengesteld uit vertegenwoordigers van Flevolandse verenigingen en organisaties in het landelijk gebied en geeft advies aan het college van Gedeputeerde Staten over de aanvragen. Het college neemt op basis van dit advies het formele besluit en sluit vervolgens een overeenkomst met de projectuitvoerder.