ADO Den Haag

ADO Den Haag met 21 speelsters naar Faeröer Eilanden

ADO Den Haag-trainer Sarina Wiegman heeft vandaag, maandag 6 augustus, de selectie bekendgemaakt voor de drie Europa Cup-wedstrijden die de Haagse ploeg deze week speelt in Faeröer. Meest opvallende naam in de 21-koppige spelersgroep is Ter Leede-speelster Sylvia Nooij. De 22-jarige centrale verdediger legde aan het einde van de vorige voetbaljaargang nog een uitnodiging om voor AZ uit te komen om persoonlijke redenen naast zich neer, met het idee er nog een seizoen bij hoofdklasser Ter Leede aan vast te plakken.

De uitverkiezing van Nooij volgt op een succesvolle stageperiode tijdens de voorbereiding van de residentieclub. Eerder werd al bekend dat Ter Leede-keeper Bianca Kuyt, als gevolg van een blessure bij ADO Den Haag-doelvrouw Linda Martens, vooralsnog tijdelijk doorschuift naar de selectie van Wiegman.

De tussentijdse overstap van Kuyt en Nooij van Ter Leede naar de Haagse eredivisionist is volgens de KNVB-reglementen mogelijk omdat de Sassenheimse vereniging en de residentieclub in het kader van nieuw opgerichte Eredivisie voor vrouwenteams een samenwerkingsverband hebben. De KNVB heeft op basis van deze reglementen inmiddels aan beide speelsters dispensatie verleend het komende seizoen uit te komen voor ADO Den Haag.

De Haagse formatie moet het in poule A2 van de eerste kwalificatieronde opnemen tegen de landskampioenen van IJsland (Valur Reykjavík), Finland (FC Honka) en de Faeröer Eilanden (Klaksvíkar Ítróttarfelag). De wedstrijden worden gespeeld in het hoog in de heuvels gelegen stadion van Toftir. Het wedstrijdprogramma van ADO Den Haag tijdens het door gastheer Klaksvíkar Ítróttarfelag georganiseerde toernooi, ziet er als volgt uit:

Datum
Tijdstip

09/08
19:00
Grp A2
ADO Den Haag
Klaksvíkar Ítróttarfelag
11/08
11:00
Grp A2
FC Honka Espoo
ADO Den Haag
14/08
16:00
Grp A2
ADO Den Haag
Valur Reykjavík

De 21 speelsters die woensdag naar Faeröer afreizen zijn:

Doel: Barbara Lorsheijd en Bianca Kuyt.
Verdediging: Mandy van der Berg, Dyanne Bito, Jeanine van Dalen, Monica Hoogendam, Sylvia Nooij, Esther Scheenaard en Leonne Stentler. Middenveld: Sheila van den Bulk, Karin Legemate, Jody Poldervaart, Rianne Schorel, Chavelli Stolk en Jill Wilmot.

Contact,