Ingezonden persbericht


GESLAAGDE RENTREE DOMINICK MUERMANS IN ATS FORMULE 3 CUP!

KLETTWITZ, 06 AUGUSTUS 2007 - Dominick Muermans heeft afgelopen weekend op de Eurospeedway van de Lausitzring (Duitsland) een prima visitekaartje afgegeven. De 22-jarige Nederlander, die normaal gesproken uitkomt voor het Italiaanse Ombra Racing in de International Formula Master, nam als rijder van het Swiss Racing Team deel aan het Duitse Formule 3 kampioenschap. Een bleek een geslaagde rentree in de Formule 3. In beide kwalificaties was Dominick sneller dan zijn teamgenoot Max Nilsson en eindigde de races respectievelijk op de achtste en zesde plaats. Ook de resterende races in de ATS Formule 3 Cup zal Muermans voor Swiss Racing Team uitkomen.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
Nadat Muermans afgelopen donderdag nog had getest in de International Formula Master op Oschersleben, reed de inwoner uit Maaseik direct door naar de Lausitzring voor een hernieuwde kennismaking in het Duits Formule 3 kampioenschap. Muermans wende bijzonder snel aan de bolide en wist zich in de vrije trainingen van twee keer 90 minuten goed van voren te melden. In de kwalificaties op zaterdag probeerde Muermans een goede tijd op de chrono's te plaatsen, maar had last van verkeer op de baan. In zijn snelle ronde zat hij er goed bij maar schoot net ietsjes te ver door, waardoor hij genoegen moest nemen met de achtste positie. In de tweede sessie vielen alle puzzelstukjes wel op zijn plaats. Met een tijd van 1:17.098 wist hij zijn tijd flink aan te scherpen en belandde op de vierde plaats op de grid voor de afsluitende manche.

RACE 01 + 02:
Op zaterdagmiddag werd de openingsrace op de Lausitzring verreden, waarbij Muermans goed weg kwam. Hij wist Michael Klein te verschalken en stootte door naar de zevende stek. Toen hij wilde terugschakelen bleef zijn versnellingspook hangen, waardoor hij tijdelijk met zijn bolide dwars ging. Gelukkig hield Muermans de wagen aan de praat en sloot bij Klein aan. In de slotfase ging Muermans Nilsson nog voorbij en kwam na zeventien ronden als achtste over de meet. In de tweede race vertrok Muermans van de vierde positie. Hij probeerde goed uit de startblokken te komen, maar verloor bij de start drie posities. De rijder met wagennummer 17 probeerde zich te revancheren en haalde zijn teamgenoot weer in. Met de rondetijden van Muermans zat het goed, want hij zette de tweede snelste rondetijd van alle deelnemers op de klokken. Na iets meer dan 26 minuten kwam hij als zesde over de meet. Hij pakte met een dubbele puntenfinish direct vier punten voor het kampioenschap!

DOMINICK MUERMANS: "Ik ben zeker tevreden met mijn comeback in de Formule 3. Het team van Swiss Racing leverde dit weekend een prima auto af en ik wist me continu te meten met de beste rijders. Ondanks een afwezigheid van bijna een jaar, wende ik bijzonder snel aan de Formule 3-wagen. De races waren erg leuk. Ik heb boeiende gevechten geleverd en pakte gelijk mijn eerste punten in het kampioenschap. Wel jammer van mijn matige start in de tweede race, want daar had zeker meer ingezeten. Ik zal ook de overige races voor dit team uitkomen, met name om ervaring op te doen en veel wedstrijdkilometers te maken. Ik ben blij dat ik naast de International Formula Masters ook weer in dit kampioenschap rij. Ik verheug me nu al op de thuisraces die volgende week op het TT Circuit van Assen zullen plaatsvinden. Ik hoop dat ik daar opnieuw twee goede races op de mat kan leggen!"

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 01, 04 AUGUSTUS 2007 LAUSITZRING:


01 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 25:14.322
02 Nico Verdonck, JB Motorsport, + 01.392

03 Christian Vietoris, Josef Kaufmann Racing, + 03.552 08 DOMINICK MUERMANS, SWISS RACING TEAM, + 20.979

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 02, 05 AUGUSTUS 2007 LAUSITZRING:


01 Carlo van Dam, Van Amersfoort Racing, 26:19.076
02 Christian Vietoris, Josef Kaufmann Racing, + 03.887
03 Nico Verdonck, JB Motorsport, + 04.404
06 DOMINICK MUERMANS, SWISS RACING TEAM, + 09.885

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Fotografie verzorgd door Speedy. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Dominick Muermans's officiële website www.dmuermans.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).