Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 6 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-08-2007

Joyrider met drank op

Zaandam, zondag 5 augustus 2007, 06:09 uur.

De politie heeft een 22-jarige man uit Wormer aangehouden als verdachte van joyriding en rijden met drank op. Een agent zag een personenauto met een lekke voorband slingerend rijden over de Dr. H.G. Scholtenstraat. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs omdat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook had hij van de eigenaresse geen toestemming het voertuig te gebruiken. Een blaasproef wees uit dat de man een flinke hoeveelheid alcohol op had. Proces-verbaal van de strafbare feiten wordt opgemaakt en de verdachte werd in de loop van de dag na verhoor in vrijheid gesteld.

Inbrekers aangehouden

Assendelft, 3 augustus 2007.

De politie denkt met de aanhouding van een 18-jarige jongeman uit Assendelft en een 21-jarige plaatsgenoot een inbraak met
brandstichting in een bouwkeet te hebben opgelost. Op zondagmiddag 29 juli bleek dat op een met hekken afgesloten terrein in Assendelft in een bouwkeet een deur niet was afgesloten en dat er binnen iets brandde. Na onderzoek bleek dat een kluis was opengebroken en diverse gereedschappen waren meegenomen. Op het terrein werd een portemonnee met identiteitskaart gevonden. De eigenaar, de 18-jarige, werd aan het bureau ontboden en vervolgens aangehouden. De tweede verdachte kon later op de dag worden opgehaald. De diefstal zou zijn gepleegd uit verveling en de brand zou zijn aangestoken om sporen te verdoezelen. De gestolen gereedschappen zijn op aanwijzing van de jongemannen terug gevonden.

Diefstal uit woning

Zaandam, zondag 5 augustus 2007, 13:27 uur.

De politie heeft drie 20-jarige Zaandammers aangehouden als verdachten van diefstal van een televisie, spelcomputer en een mobiele telefoon. Vier jongemannen zouden na een bezoek in een woning in Zaandam de goederen hebben meegenomen. De bewoonster zou pas later hebben gemerkt dat de spullen waren verdwenen en vervolgens aangifte hebben gedaan bij de politie. De vierde verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, wordt nog opgehaald.

Tank uit bootje

Zaandam, zondag 5 augustus, 21:37 uur.

Twee jongens van 14 en 15 jaar oud, beiden uit Zaandam, zijn door de eigenaar van een bootje aangehouden en aan de politie overgedragen nadat zij betrapt waren op diefstal. Eén van de jongens stond met een benzinetank in zijn handen toen de eigenaar zijn eigendom herkende. De jongens probeerden in een bootje te vluchten. De man sprong in het bootje en bezeerde daarbij zijn been. Hij moest, nadat het tweetal was overgedragen, naar de eerste hulp voor behandeling. De jongens werden na verhoor aan de ouders meegegeven die toestemming gaven voor doorverwijzing naar bureau HALT.

Getuigen aanrijding gezocht

Zaandam, zaterdag 4 augustus 2007, 20:32 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval tussen een fiets en een personenauto op de kruising van de Wibautstraat met de P.J. Troelstralaan. De 45-jarige fietser uit Zaandam kwam vanuit de richting van de Zuiddijk en stak via het fietspad de Wibautstraat over. Hij werd van rechts aangereden door een 38-jarige automobilist uit Venhuizen die over de Wibautstraat reed vanuit de richting Thorbeckeweg. De fietser werd per ambulance met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met wijkteam Zaandam Zuid-Oost via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 06-08-2007 16:06 | © Politie Zaanstreek-Waterland |