Gemeente Arnhem

Nieuwe ronde Fonds Cultuur (03-08-07)
Het aanvragen van subsidie uit het Fonds Cultuur van de gemeente Arnhem is tweemaal per jaar mogelijk; voor de tweede ronde is de uiterste datum 1 oktober 2007. Het college heeft besloten om ditmaal voorrang te geven aan aanvragen die betrekking hebben op de 10e internationale beeldententoonstelling Sonsbeek, die van 15 juni tot 21 september 2008 wordt gehouden.

Het budget van het Fonds Cultuur in 2007 bedraagt 107.000 euro. Dit bedrag is gelijk verdeeld over de twee jaarlijkse rondes, dus 53.500 euro per ronde. De eerste sloot 1 april, de tweede sluit 1 oktober 2007. Een project, waarvoor vóór 1 oktober subsidie wordt aangevraagd, moet worden uitgevoerd in de periode tussen 1 januari en 1 juli 2008.

Afweging
De voorrangspositie voor aanvragen in verband met de Sonsbeektentoonstelling 2008 betekent overigens wel, dat de aanvragen moeten voldoen aan alle voorwaarden van het Fonds Cultuur. Alle ingediende aanvragen worden beoordeeld en afgewogen. Natuurlijk mogen er ook aanvragen worden ingediend die geen betrekking hebben op Sonsbeek 2008.

Doel
Met het Fonds Cultuur wil de gemeente Arnhem culturele organisaties stimuleren nieuwe kunstzinnige initiatieven te ontwikkelen. Het fonds is bedoeld voor projecten en activiteiten die inhoudelijk nieuw zijn voor de aanvragende organisatie. Het fonds is er voor professionele - en amateurkunstinstellingen met een rechtspersoonlijkheid. Alle kunstdisciplines komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Fonds Cultuur. De subsidie bedraagt maximaal 75% van de kosten van de activiteit met een limiet van 5.000 euro.

Aanvraagformulier
Het aanvraagformulier en ook de folder van het Fonds Cultuur zijn te downloaden op www.arnhem.nl Aanvraagformulier en folder zijn ook op te vragen bij het secretariaat van de sector Cultuur, tel. (026) 377 5874. Klik hier voor de voorwaarden van het Fonds Cultuur.