Provincie Noord-Brabant



|Datum         |
|3 augustus    |
|2007          |
|Nummer        |
|158           |
Aandacht voor werkwijze politiek en gezondheidszorg Delegatie parlement Chinese provincie Jiangsu bezoekt Noord-Brabant

Een delegatie van het parlement van de Chinese provincie Jiangsu bezoekt op 6 en 7 augustus Noord-Brabant. Het bezoek staat in het teken van een verkenning elkaars werkwijze. Ook bekijkt de delegatie de gezondheidszorg. De delegatie wordt op het provinciehuis ontvangen. Ook worden verschillende organisaties en instellingen bezocht, waaronder het St. Elisabeth ziekenhuis en De Wever (lokatie Zorgcentrum Padua) te Tilburg. Vertegenwoordigers van de pers zijn hierbij welkom.

De Chinese delegatie bezoekt de provincie Noord-Brabant naar aanleiding van een Brabantse missie naar Jiangsu onder leiding van de Commissaris van de Koningin in 2006. Zij nodigde bij die gelegenheid het parlement Jiangsu uit voor een tegenbezoek, dat nu in het teken staat van de gezondheidszorg.

Gedeputeerde Brigite van Haaften en de vice-voorzitter van Provinciale Staten, Wim Thuis, houden tijdens de ontvangst op het provinciehuis een inleiding over de activiteiten van de provincie en in het bijzonder van de rol van Provinciale Staten. Ook wordt aandacht besteed aan de gezondheidszorg in Nederland. In het kader van het programma worden het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg en de zorginstelling de Wever, lokatie Padua bezocht. De Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg en de heer Leers, lid van de Raad van Bestuur van Zorgverzekeraar CZ, verzorgen inleidingen.

Brabant heeft al meer dan tien jaar een vriendschapsrelatie met Jiangsu, een provincie ruim twee keer zo groot als Nederland en met 74 miljoen inwoners. Grote bedrijven als Philips en Organon hebben hier fabrieken. Nanking, de hoofdstad van Jiangsu, onderhoudt banden met Eindhoven. Sinds 2005 heeft Jiangsu een trade-mission bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.

Programma

Maandag 6 augustus 2007.

09.30 uur Ontvangst delegatie op het provinciehuis door gedeputeerde Brigite van Haaften en de vice-voorzitter van Provinciale Staten, Wim Thuis. Inleidingen over het werk van Provinciale Staten, toelichting door de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid

14.30 uur Ontvangst in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg door Wim van der Meeren van de Raad van Bestuur, toelichting op de activiteiten van de Brabant Medical School

Dinsdag 7 augustus 2007

10.00 uur Ontvangst De Wever, lokatie Zorgcentrum Padua, Paus Adriaanstraat 60 te Tilburg

13.00 uur Presentatie door de heer M. Leers, lid van de Raad van Beheer van Zorgverzekeraar CZ



Provincie Noord-Brabant