Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 3 april 2007

Straattheater tijdens braderie Peerkesfeest in Denekamp

Het Straattheater 'Overijssel op straat' komt in 2007 naar Denekamp. Tijdens de braderie van de Peerkesmarkt op 7 augustus aanstaande zal een zestal groepen een uitdagend programma met kleurrijke optredens verzorgen in de kern van Denekamp.

Toelichting

De stichting Kunsten op straat heeft de gemeente Dinkelland gevraagd om in 2007 mee te doen aan het Straattheaterfestival 'Overijssel op straat'. Het festival bestaat dit jaar 15 jaar en mede daarom wil de stichting dit jaar in 15 gemeenten het straattheater laten plaatsvinden.

Door een festival als dit worden kunst en cultuur breed bij de inwoners van de gemeente Dinkelland onder de aandacht gebracht, daarom heeft de gemeente de VVV Denekamp en MKB Denekamp benaderd. Beide organisaties zijn enthousiast en willen hun medewerking verlenen om het straattheater naar Denekamp te halen tijdens de Peerkesmarkt. Het is de bedoeling om vanaf 2008 het straattheaterfestival ieder jaar naar Dinkelland te halen en afwisselend in de 3 grote kernen (Weerselo, Denekamp en Ootmarsum) te laten plaatsvinden.

Wethouder Rob Engbers: "ik ben erg blij dat dit straattheater de komende jaren in diverse kernen van Dinkelland te bewonderen zal zijn. Een uitgangspunt voor de gemeente om dit soort kunst- en cultuuractiviteiten (mede) te organiseren is omdat ze de aantrekkelijkheid en levendigheid in de kernen vergroten."

Kosten

De Koninklijke Grolsch B.V. zal in dit jubileumjaar een bijdragen van E 5.000,- per organiserende plaats bijdragen. De resterende kosten zullen worden gedragen door de VVV Denekamp en MKB Denekamp.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen wethouder de heer Rob Engbers op telefoonnummer 0541-854154 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541 -854 100 of 06-52624307.

---- --