Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 7 augustus 2007

Bokito met familie weer buiten: verblijf is 'bokitoproof'

De gorillafamilie in Blijdorp kan weer naar buiten. De afgelopen weken is keihard gewerkt om het buitenverblijf 'Bokito-proof' te maken. Sinds Bokito's ontsnapping op 18 mei zaten de gorilla's noodgedwongen binnen. Het verblijf is nu aangepast en veilig, maar nog lang niet af. Voorlopig mogen de gorilla's de zomer doorbrengen in de buitenlucht, maar na de vakantie wordt het verblijf verder afgewerkt en verfraaid.

Er is voor gekozen om de bestaande gracht droog te leggen en uit te diepen tot tweeënhalve meter. Bovenop de wand die zo ontstaat, is nog een muur geplaatst van tweeënhalve meter. Zo is een vijf meter hoge afscheiding ontstaan. Dat is een meter hoger dan de Europese richtlijnen voorschrijven. Er zijn drie kijkplekken voor de bezoekers. Een voordeel van de nieuwe droge gracht is dat het leefgebied voor de gorilla's is vergroot van 1200 m2 naar ruim 2000 m2. Bovendien is het verblijf van de witneusmeerkatten erbij getrokken. Het is de bedoeling dat de gorilla's in een later stadium met deze Afrikaanse apensoort gaan samenleven.

Na de vakantie gaan de gorilla's tijdelijk weer even naar binnen. De hoge wand wordt dan aan de publiekskant gecamoufleerd met aarde, decor-rotsen en veel beplanting zodat het geheel een landschappelijke uitstraling krijgt. De houten wand in de kijkhut wordt vervangen door een grote gepantserde kijkruit. Ook bij de twee hoger gelegen kijkplekken komt glas, dat zo laag is dat volwassenen er overheen en kinderen er doorheen kunnen kijken.


---

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer. Op www.diergaardeblijdorp.nl kunt u ook eerdere persberichten/feiten over Bokito teruglezen

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427