PvdA Rotterdam


Overlast hangjongeren verminderen

Di 7 Aug 2007 - Redactie

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst wil dat het stadsbestuur in het najaar met een plan van aanpak overlastgevende hangjongeren komt.

Van Heemst stelde tijdens de raadsvergadering van 24 mei 2007 de toenemende overlast van hangjongeren aan de orde. Steeds vaker lopen de spanningen in buurt telkens verder op en steeds vaker loopt het dan uit de hand. Uit de Staat van Rotterdam 2007 (COS-onderzoek) blijkt dat een grote meerderheid van de Rotterdammers zich vooral ergert aan de overlast van hangjongeren en vindt dat dit snel en hard moet worden aangepakt.
Van Heemst wil daarom dat het college in het najaar met een plan van aanpak voor deze problemen komt. Burgemeester Opstelten benadrukte dat het een groot probleem is, maar stelde tevens dat het college al stevig aan het werk is.
De gehele raad en de burgemeester steunde in die raadsvergadering van 24 mei het idee van Van Heemst om een plan van aanpak op te stellen om zo nog beter tegen overlastgevende jongeren op te treden en het probleem te verminderen.

In aanloop naar dit plan van aanpak van het college is de PvdA-fractie ook bezig met nadenken over oplossingen. Op 6 oktober houdt de partij daarover een conferentie.