Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt doorgereden automobilist

Nijmegen, 07-08-2007 o Maandagmiddag rond 14.15 uur werd op de kruising van de Lange Hezelstraat met de Kronenburgersingel een 55-jarige fietser uit Nijmegen aangereden door een automobilist. De bestuurder van de auto gaf volgens getuigen gas bij en ging er zonder zich bekend te maken vandoor.

De bestuurder van de auto reed vanaf de kant van de Lange Hezelstraat richting Voorstadslaan en ging vervolgens rechtsaf de Kronenburgersingel op. De fietser ging in dezelfde richting maar wilde rechtdoor richting Parkweg. Bij het rechtsaf slaan reed de bestuurder van de auto de 55-jarige Nijmegenaar aan. De man viel en brak daarbij een vinger.

Agenten brengen fietser naar ziekenhuis
Getuigen hebben de automobilist nog achterna geroepen te stoppen, maar zonder resultaat. Een ambulancemotor kwam ter plaatse voor de gewonde fietser. Omdat de man niet per motor naar een ziekenhuis vervoerd kon worden, maar wel medische zorg nodig had hebben politieagenten deze taak op zich genomen.

Op zoek naar de verdachte
De politie is nader onderzoek gestart om te achterhalen wie de bestuurder van deze auto is geweest. Hiertoe spraken agenten met enkele getuigen over de aanrijding en de doorgereden auto en is meteen een zoekactie opgezet. Het onderzoek loopt nog. (08)