Persberichten Lekstroom, 11.55 uur

Utrecht, 07-08-2007

Diefstal met geweld

HOUTEN Op maandag 6 augustus deed een vrouw aangifte van een straatroof die op vrijdag 3 augustus plaatsvond.

Op vrijdagmiddag rond 16.00 uur reed een 46-jarige vrouw uit Houten met haar bromfiets over het Schonenburgseind. Zij werd daar door een jongeman op een scooter klemgereden. Vervolgens werd zij door de jongeman verbaal met de dood bedreigd en van haar gsm beroofd. Daarna ging de verdachte er met de gsm vandoor.

Aan getuigen van deze straatroof, vrijdagmiddag 3 augustus rond 16.00 uur op het Schonenburgseind, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Aan het begin van de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 augustus werd een meisje door een jongeman mishandeld. De verdachte werd later die nacht aangehouden.

Op maandagavond was een 18-jarige vrouw uit Nieuwegein naar een feestje in een woning in IJsselstein gegaan. Kort na 24.00 uur kreeg zij woorden met een 19-jarige jongeman uit IJsselstein, die zich kennelijk ergerde aan het feit dat het meisje daar zeer vriendelijk met een jongen omging. De 19-jarige jongeman schold het meisje eerst uit, maar gaf haar vervolgens een klap in haar gezicht. Daarna werden de partijen door andere aanwezigen gescheiden.

Even later sprak het meisje de jongeman op zijn gedrag aan. Daar was hij kennelijk niet van gediend: hij gaf haar een harde zet, waardoor zij ten val kwam en met haar rug en hoofd ergens tegenaan sloeg. De jongeman bedreigde haar verbaal, waarna weer enkele andere aanwezigen tussen beiden kwamen.

Het slachtoffer is even later naar huis gegaan. Daarna is zij met haar moeder naar het politiebureau gereden en heeft aangifte van mishandeling gedaan. Zij had door de mishandeling letsel in haar gezicht, nek en aan haar hand en arm opgelopen. Agenten gingen naar de ouderlijke woning van de verdachte. Hij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Slagboom vernield

NIEUWEGEIN Op maandag 6 augustus werd door een man een slagboom van een parkeergarage vernield.

Rond 23.30 uur hoorde een getuige op de Weverstede een man hard op straat praten. Vervolgens hoorde hij een hard krakend geluid en iets op straat vallen. Daarna zag de getuige dat een man bij een afgebroken slagboom van de parkeergarage wegliep. De verdachte praatte nog steeds erg hard en had een gsm in zijn handen. De getuige belde de politie.

Ter plaatse troffen de agenten inderdaad een afgebroken slagboom aan. Aan de hand van het door de getuige opgegeven signalement keken de agenten in de omgeving naar de verdachte uit. Zij zagen hem samen met vier andere personen op de tramhalte staan. Kennelijk hadden meerdere van deze personen een kwaad geweten: vier van hen, waaronder de gezochte verdachte, renden weg. De agenten gingen achter de verdachte aan en wisten hem aan te houden.

De verdachte, een 25-jarige man uit Nieuwegein, werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Kentekenplaat

NIEUWEGEIN Op maandag 6 augustus raakte een passagier gewond bij een aanrijding tussen twee autos. Eén van de betrokkenen reed door.

Rond 14.25 uur stond een 51-jarige automobiliste uit Nieuwegien op de Zuidstedeweg, ter hoogte van de Koekoekslaan voor het rode verkeerslicht te wachten. Plotseling werd zij van achteren door een auto aangereden. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding met zijn auto vandoor. Door de aanrijding raakte een 24-jarige Nieuwegeinse passagier van de automobiliste gewond. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance behandeld.

Op de plaats van het ongeval bleef de kentekenplaat van de doorgereden auto achter. Agenten gingen naar de woning van de tenaamgestelde. Daar stond de auto met voorschade voor de deur geparkeerd. De eigenaresse, een 29-jarige vrouw uit Nieuwegein, werd aangehouden.

De 29-jarige vrouw verklaarde aanvankelijk zelf te hebben gereden en na de aanrijding te zijn doorgereden. Uit getuigenverklaringen bleek echter dat ten tijde van de aanrijding een man achter het stuur zat. Bij een tweede verhoor gaf de vrouw toe niet zelf te hebben gereden, maar dat een bekende van haar achter het stuur had gezeten. Zij wist alleen de voornaam van de verdachte. De politie stelt een nader onderzoek naar de identiteit van deze verdachte in. De 29-jarige vrouw is in vrijheid gesteld.