KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-8-2007

Jeugd WK Laser Radial (1)

Met 205 jongens en 70 meisjes was het een drukte van belang bij de slipway. Beachmaster Jeen Bouwmeester had zijn handen vol, maar wist het geheel in zeer goede banen te leiden.

Het leek mooi zeilweer te worden: blauwe lucht en een lekker windje. Helaas was dit van korte duur. De wind viel weg en zware regenbuien waren onderweg naar de wedstrijdbaan voor de kust van Scheveningen. Pas rond half twee was de eerste start voor de meisjes.

Met de stroming hadden de jeugdige zeilers - vooral bij de start - veel moeite om hun boot onder controle te houden. 16 meisjes en 42 jongens gingen te vroeg van start. Dit is vooral een kwestie van onervarenheid. Tijdens de start kwam de stroom van achteren. Hierdoor werden de zeilers met elkaar over de startlijn gedrukt. Per groep waren ongeveer 5 starts nodig voordat de zeilers goed over de
startlijn gingen.

Door gebrek aan wind werd rond vijf uur besloten om de wedstrijden te stoppen. Totaal hebben drie groepen één volle wedstrijd gevaren. De laatste groep jongens werd bij de tweede boei helaas afgebroken.

Gijs Pelt had het beste resultaat bij de jongens en staat op een gedeelde 10de plaats. Bij de meisjes komt Eva Straus als eerste Nederlandse op de 29ste plaats.

Uitslag meisjes:

1. Anne Haeger (USA) 1 pt

2. Susana Romero Steensma (ESP) 2 pt

3. Anna Weinzieher (POL) 3 pt
29. Eva Straus (NED) 29 pt
32. Charlotte van Asselt (NED) 32 pt

Uitslag jongens:

1. Thorbjoem Schierup (DEN)1 pt

1. Coadou Antoine (FRA) 1pt

1. David Jessop (GBR) 1pt

4. Magnus Kaeldso (DEN) 2 pt
4. Alex Mills-Barton (GBR) 2 pt
10. Gijs Pelt (NED) 4pt
22. Jochem-Bart Haakman (NED) 8pt

Voor meer informatie, results en foto's:

Internetadres: www.laserklasse.nl/radial2007