Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 07-08-2007

Rijbewijs ingevorderd na veroorzaken ongevallen

Sint Oedenrode / Schaijk Maandagavond is een 36-jarige man uit Uden op de A50 ter hoogte van Sint Oedenrode van de weg gedrukt door een automobilist. De Udenaar was een vrachtauto aan het inhalen toen de automobilist hem met hoge snelheid van achteren naderde. Hij begon te bumperkleven en gaf lichtsignalen. Toen de Udenaar naar de rechterrijstrook terug kon, reed de automobilist hem klem en dwong hem te stoppen midden op de rijbaan. De automobilist stapte uit en schopte verschillende deuken in de auto van de man uit Uden. De automobilist vervolgde zijn weg in de richting van Nijmegen. Enkele ogenblikken later bleek dezelfde automobilist, een 24-jarige man uit Mill, op de A50 ter hoogte van Schaijk wederom een voertuig van de weg te hebben gedrukt. Hij reed een 58-jarige automobilist uit Wijchen aan met zijn auto en drukte hem in de berm. De auto van de verdachte raakte bij deze manoeuvre over de kop en kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de 24-jarige man aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken automobilist rijdt fietsster aan

Boxtel In de nacht van maandag op dinsdag is in zijn woning in Boxtel een 48-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht kort daarvoor in de Stationsstraat een 29-jarige vrouw uit Boxtel te hebben aangereden. De vrouw fietste ter hoogte van de kruising met de Breukelsestraat toen de automobilist naar links afdraaide. Hij zag hierbij de vrouw kennelijk over het hoofd. De vrouw sprak de automobilist aan, maar deze is vervolgens doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten of zich te bekommeren om het slachtoffer. De vrouw liep lichte verwondingen op aan haar been als gevolg van deze aanrijding. Zij is ter plaatse door ambulancemedewerkers behandeld. De automobilist verkeerde stevig onder invloed van alcohol en is ingesloten op het politiebureau.

Rijbewijs van dronken automobiliste ingevorderd

Boxtel Dinsdagochtend is in de Mgr. Wilmerstraat een 50-jarige automobiliste uit Boxtel aangehouden. De vrouw was bestuurster van de middelste van drie autos, die betrokken waren bij een kop-staart-botsing. De voorste auto moest remmen voor een fietser. De 50-jarige vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zij is overgebracht naar het politiebureau en haar rijbewijs is ingevorderd. De Boxtelse kreeg een rijverbod van 24 uur. Niemand raakte gewond.

Man verzet zich tegen aanhouding
s-Hertogenbosch Maandagmiddag zagen enkele surveillerende agenten in de Sint Teunislaan een automobilist rijden zonder gordel. De stoptekens die de politieagenten gaven negeerde de 25-jarige Bosschenaar. Toen de man in de Rompertpassage stopte en de agenten hem wilden aanspreken, nam hij direct een agressieve houding aan. Tijdens de aanhouding wist hij de agenten meerdere malen te schoppen en moest er pepperspray aan te pas komen om zijn verzet te staken. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De Bosschenaar verkeerde kennelijk in verwarde toestand.

Inbrekers aangehouden

Veghel Maandag kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een loods in de Pater van den Elsenlaan. De eigenaars bemerkten de inbraak maandagochtend en waarschuwden de politie. In de loods werden verschillende vernielingen aangericht. Na onderzoek door de politie konden later deze maandag inde NCB Laan een 26-jarige man uit Veghel en een 20-jarige man uit Sint Michielsgestel worden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak in deze loods. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Vught / s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 28-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vriendin eerder deze nacht in haar woning in Vught. De Bosschenaar is ingesloten.

Drie mannen aangehouden op verdenking van verduistering

Uden Dinsdagochtend is op het politiebureau in Uden een 21-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een hoeveelheid goederen uit een bedrijf aan de Industrielaan. Maandagochtend werden in hun woningen twee voormalig werknemers van het bedrijf, een 40-jarige Udenaar en een 21-jarige man uit Nijmegen, aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het drietal wordt verdacht van (betrokkenheid bij) het in diensttijd wegnemen van goederen uit het magazijn waar de twee Udense verdachten werkzaam waren. Zij zijn inmiddels ontslagen. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Politie neemt harddrugs in beslag

Gemonde Maandagavond is na controle door de politie in De Waaistap een 15-jarige jongen uit Schijndel aangehouden. Surveillerende agenten troffen bij de jongen een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) cocaïne aan. Hierop is hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt en de harddrugs is in beslag genomen.

Vrouw aangehouden na vernieling

Uden De politie heeft dinsdagochtend in het Nonnenveld een 39-jarige Udense aangehouden. Zij wordt er van verdacht korte tijd daarvoor vernielingen te hebben gepleegd aan de deur van een woning. Zij is voor verhoor ingesloten. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt wederom verdachte openlijke geweldpleging aan

Sint Oedenrode Maandagmiddag is in het politiebureau in Schijndel een 39-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag op zondag in de Margrietstraat en is in verzekering gesteld. Eerder werd al op zondagavond een 34-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. De politie zet het onderzoek voort en verwacht nog meer aanhoudingen te zullen verrichten.