Rabobank past tarieven bij rood staan aan

07/08/2007 16:21



Rabobank Nederland



Nog altijd voordelig(er) rood staan bij Rabobank

Rabobank past tarieven bij rood staan aan

Rabobank heeft de tarieven en de kredietklassen voor 'afgesproken rood staan' op een betaalrekening per 1 augustus aangepast. De tariefstijging bedraagt gemiddeld één procent over de nieuwe zes kredietklassen. Daarmee blijft geoorloofd rood staan bij Rabobank nog steeds relatief goedkoop.

De rentestijging op het product Krediet op Betaalrekening (KOB) is ingegeven door recente verhoging van het referentietarief van de Europese Centrale Bank (ECB). Daarbij was het inmiddels zes jaar geleden dat Rabobank deze tarieven van 'voordeliger rood staan' aanpaste. Eerdere verhogingen van de kapitaalmarktrente zijn niet doorberekend aan Rabo-klanten, maar gingen ten laste van de rentemarge. Vandaar deze opwaartse bijstelling. Maar ook met de nieuwe tarieven is geoorloofd rood staan bij Rabobank nog altijd relatief aantrekkelijk.

Nieuwe kredietklassen
Tegelijk met de tariefaanpassing is een logischer klassenindeling doorgevoerd. Dit betekent een afname van zeven naar zes kredietklassen. De oude indeling was nog gebaseerd op het guldentijdperk. Hierdoor werkte Rabobank tot voorkort met kredietlimieten als zes-, acht- en achtienduizend euro. Dat is nu aangepast tot een overzichtelijke indeling met kredietlimieten van 1.000, 5.000, 10.000, 15.000, 25.000 en 50.000 euro.

Klanten op de hoogte
Rabo-klanten met een kredietlimiet op hun betaalrekening zien op hun eerstvolgende papieren of elektronische rekeningafschrift de nieuwe effectieve rente per 1 augustus. Dat is volgens voorschrift. Ook klanten die hebben gekozen voor geen rekeningafschriften, krijgen hierover elektronisch bericht. Bovendien zal op Rabo-internetbankieren een mededeling verschijnen na het inloggen. Dit betreft een verwijzing op www.rabobank.nl naar meer informatie over de actuele tarieven en kredietklassen.