Politie Gelderland-Zuid

Jeugd aangepakt

Tiel, 07-08-2007 o Maandagavond kreeg de politie in Tiel een melding dat een meisje zojuist een ruit van een bedrijf gelegen aan de Kamperfoelie had beklad. De getuige had gezien dat het meisje tot een grotere groep jeugd behoorde.

Agenten gingen direct die kant op en zagen dat er inderdaad ruiten beklad waren. In eerste instantie troffen zij geen jeugd meer aan. Via de Kamperfoelie zijn de agenten vervolgens naar het Stamperpad gelopen. Daar troffen zij in een speeltuin een groep jeugd aan waaronder het meisje dat voldeed aan het opgegeven signalement. Zij werd daarop aangehouden als verdachte van vernieling.

Naar Halt
Het meisje, van 15 jaar uit Tiel, verklaarde dat zij inderdaad met een stift op de ruiten had geschreven. In overleg met justitie en haar ouders is overeengekomen dat de 15-jarige wordt verwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf.

Van de andere personen, alle 8 minderjarig en afkomstig uit Tiel, hebben de agenten de personalia genoteerd. De ouders krijgen een brief thuis dat hun kind door de agenten is aangesproken wegens een overlastsituatie.
(08)