Hulpverleningsregio Haaglanden


Bewoners Ypenburg

Den Haag, 6 augustus 2007

HAAGS MILIEUCENTRUM ZOEKT GROENE INFORMATIEPUNTEN

Het Haags Milieucentrum zoekt bewoners van Ypenburg met een groene tuin. Tuinen waar vlinders en hommels op afkomen, waar egels en vogels iets van hun gading vinden, waar salamanders iets te zoeken hebben. Tuinen waar bewoners ook plezier aan beleven. Een natuurrijke tuin dus.
Het idee is om deze tuinen een voorbeeldfunctie voor de andere buurtbewoners te geven. Geert van Poelgeest van het Haags Milieucentrum (tel. 070 - 305 02 86) roept inwoners van Ypenburg op zich hiervoor bij hem aan te melden. Uiteraard hoeft de tuin niet voor alle genoemde dieren interessant te zijn. Het belangrijkste is dat de tuinbezitter natuurlijk tuiniert en het belang daarvan wil uitdragen.

Waarom deze activiteit? In Ypenburg zijn heel veel particuliere tuinen volledig verhard aangelegd, doordat de eigenaren weinig kennis van of tijd voor tuinieren hebben. Daardoor krijgt de natuur weinig kansen. Maar er zijn alternatieven die zowel de natuur bevorderen als rekening houden met de tijdnood van de bewoners!

Om de tuinen een informatiepunt te laten zijn wordt in overleg met de deelnemers een plan per tuin gemaakt. Het Haags Milieucentrum begeleidt hen met adviezen, instructies en materialen.