BeursGorilla: alle beleggingsfondsen onder één dak


EINDHOVEN, 20070807 -- Op Beursgorilla.nl is vanaf deze maand het grootste overzicht van beleggingsfondsen in Nederland te vinden. Ruim 5800 verschillende beleggingsfondsen zijn overzichtelijk in kaart gebracht. Elk fonds heeft een eigen informatiepagina, waarop actuele koersen, rendementen en andere relevante gegevens zoals samenstelling van het fonds worden gepresenteerd.

De website, die tevens beleggingsnieuws, actuele beursinformatie en koersanalyses bevat, heeft een handige zoekapplicatie toegevoegd waarmee beleggers snel door de beleggingsfondsen kan zoeken.

Volgens Paul Huibers, redactioneel manager van BeursGorilla, voorziet zijn website met de lancering van het beleggingsfondsenoverzicht in een grote behoefte onder de Nederlandse belegger: "In het Nederlandse taalgebied zijn verschillende websites die beursnieuws brengen, maar geen enkele heeft een overzicht van beleggingsfondsen dat qua omvang of informatie vergelijkbaar is met dat van BeursGorilla. Beleggers kunnen nu BeursGorilla gebruiken om alle benodigde informatie over de fondsen in te winnen. Zo hoeft men niet eerst de website van het fonds te bezoeken om de actuele koersen en de eerder behaalde resultaten in te kunnen zien; al die gegevens zijn eenvoudig toegankelijk gemaakt op onze website."

Beursgorilla
BeursGorilla is naast een nieuwswebsite een digitale informatiebron voor alle beleggers in Nederland. De website werd in 1999 gelanceerd en is voornamelijk bekend geworden door de BeursGorilla Jacko dat sinds het begin de Nederlandse index verslaat op basis van het random selecteren van aandelen. Dagelijks is een team van ruim 10 medewerkers betrokken bij de actualisering van de site.